Spalletti želi da Džeko ostane u Romi

Anadolija
Spalletti želi da Džeko ostane u Romi
Luciano Spalletti, trener Rome, javno je izrazio svoju želju da Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, ostane u klubu i oživi svoju karijeru.

Džeko je uz dosta pompe stigao u Romu prvo na posudbu, a potom je potpisao i trajni ugovor, ali je u prošloj sezoni postigao svega deset golova u 39 utakmica u svim takmičenjima. Međutim, Spalletti kaže da Džeko radi prave stvari i da pokazuje dobar stav na treninzima u namjeri da se poboljša u novoj sezoni.

"Samo mogu iskazati svoju želju da Džeko ostane u Romi. Prošle sezone sam mu pokušao pomoći, sada gledam šta radi. On mora da ima želju da ostane u Romi. Ako nastavi pokazivati takav stav biće naš prvi napadač sljedeće sezone", kazao je Spalletti za italijanske medije.

Trener rimske "vučice" dodao je da klub pokušava da izdejstvuje ponovni dolazak Wojciecha Szczesnyja, koji se nakon isteka posudbe morao vratiti u Arsenal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije