Edin Džeko na pragu prelaska u West Ham?

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko na pragu prelaska u West Ham?
AS Roma / Edin Džeko
Čini se kako je Džeko u ovom trenutku najbliži prelasku u West Ham, čiji menadžer Slaven Bilić želi vidjeti Dijamanta u dresu Čekićara naredne sezone.

Luciano Spaletti nedavno je rekao da će Edin Džeko ostati u Romi i da mu treba podrška trenera, međutim nastavile su se špekulacije u vezi budućnosti napadača naše reprezentacije.

Prema pisanju readwestham.comRoma je postavila cijenu koja iznosi 19 miliona eura.

U slučaju da Čekićari i Vučica dogovore obeštećenje, naš kapiten bi ovoga ljeta mogao postati najskuplji igrač West Hama.

U prilog ovome ide i činjenica da će Dimitri Payet, nakon sjajnih nastupa za reprezentaciju Francuske koje pruža na Europskom prvenstvu, zasigurno ovo ljeto napustiti Čekićare, te se tako otvara prostor za našeg napadača.

Jedino stvar koja bi mogla kočiti realizaciju ovog transfera jesu sedmična primanja koja očekuje naš kapiten, a spominje se cifra od 130.000 funti. Međutim, i ovaj problem bi mogao biti riješen prodajom Dimitri Payeta.

Džeko se davno dokazao u Premier ligi i upravo bi mu klub profila West Hama mogao odgovarati, jer bi bio glavna opcija u napadu, a tada je najubojitiji.

Nakon Europskog prvenstva, mnoge stvari će biti jasnije na fudbalskom tržištu, pa ćemo sigurno saznati i hoće li naš kapiten nastaviti karijeru u Engleskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije