Sloboda na Tušnju golom Krpića nanijela Željezničaru drugi poraz

Radiosarajevo.ba
Sloboda na Tušnju golom Krpića nanijela Željezničaru drugi poraz
Fena / Ilustracija
Na stadionu Tušanj u okviru 9. kola BHT Premijer lige Sloboda je savladala ekipu Željezničara rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Krpić u 38. minuti susreta.

Oba tima su napravila po nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom na početku prvog poluvremena.

Najbolju šansu je ipak imala Sloboda, iako je i ona nastala sasvim slučajno. Amer Ordagić se odlično snašao na desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, a tamo je neometani Siniša Stevanović loše zahvatio loptu i mogao je pogoditi vlastitu mrežu.

U 38. minuti Sloboda je povela rezultatom 1:0. Ignjatović je spustio glavom loptu Krpiću koji iz voleja pogađa za vodstvo svog tima.

Početkom drugog poluvremena, domaći su uspjeli još jednom zatresti mrežu Željezničara. Ipak, ovaj gol im je poništen radi ofsajda u kojem se našao Vladimir Grahovac.

U 69. minuti, Sinan Ramović je bio u kaznenom prostoru Slobode i pao je tražeći penal, ali umjesto toga mu je Ognjen Valjić pokazao žuti karton.

Nedugo potom, na drugoj strani je u kontranapadu na zemlji ostao prvo Amer Ordagić, a potom i Almedin Zilkić, ali penal nije bio dosuđen.

Do kraja rezultat se nija mijenjao, tako da je Sloboda u derbiju kola slavila protiv Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije