Šesti uzastopni trijumf Zrinjskog u prvenstvu: Plemići bolji od Mladosti

Radiosarajevo.ba
Šesti uzastopni trijumf Zrinjskog u prvenstvu: Plemići bolji od Mladosti
Hrvatski športski klub Zrinjski upisao je danas šesti uzastopni prvenstveni trijumf u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Plemići su slavili protiv Mladosti rezultatom 2:0.

Prvi pola sata utakmice u Mostaru proteklo je bez velikih uzbuđenja. Na pravu priliku čekalo se dugo, a Zrinjski je do vodstva došao u 44. minuti susreta.

Bilbija je oboren u šesnaestercu gostiju, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Zbog protesta nakon dosuđenog jedanaesterca isključen je trener gostiju Edis Mulalić. Dugo se čekalo na izvođenje jedanaesterca, a onda je mrežu Mladosti zatresao Filipović.

Drugi pogodak na susretu Zrinjski je postigao u 65. minuti susreta. Grešku golmana Bukvića iskoristio je Filipović. Fudbaler Zrinjskog lobovao je golmana ekipe iz Doboja kod Kaknja. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Zrinjski.

Plemići su prvi na tabeli sa 24 osvojena boda, pet više od Željezničara koji ima utakmicu manje. Plavi u 19 sati igraju sa Slobodom na Tušnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije