Slavko Brekalo: Uspjeh Posušja je na prvom mjestu

0
Radiosarajevo.ba
Slavko Brekalo: Uspjeh Posušja je na prvom mjestu
Foto: NK Posušje / Sjajan meč Posušja i Želje

Sportski direktor Posušja Slavko Brekalo je bio peti gost u drugoj sezoni podkasta Indirekt. S funkcionerom i bivšim štoperom premijerligaša, razgovarali smo o povratku kluba u Premijer ligu BiH, njegovom radu i do skoro uporedne dvije uloge kao sportski direktor i fudbaler, karijeri i drugim temama.

Slavko Breklao je na ljeto 2020. godine stigao u Posušje iz hrvatskog trećeligaša Neretvanca. Iza sebe je tada imao bogatu karijeru u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali iskustva i u radu skautiranja igrača. Prvu sezonu u klubu proveo je kao defanzivac i štoper, da bi po ulasku Posušja u Premijer ligu na tu ulogu dodao i rad kao sportski direktor. Kako vrijeme odmiče, Brekalo je sve više i više okreće toj funkciji.

“Jedna zaista specifična situacija i rijetkost da jedan igrač obavlja i funkciju sportskog direktora, iako već dok smo bili u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine sam imao tu ulogu oko dovođenja igrača, analize našeg kadra, tako da smo početkom ove sezone samo napravili službeno. Malo to zvuči iznenađujuće za javnost kako to kombinovati, ali ljudi koji mene znaju su primjetili čim se bavim i kao profesionalni igrač sam imao dosta veza za skauting, tako da to nije iznenađenje. Zahvaljujem klubu i ponosan sam na svoju funkciju, čvrsto vjerujem da je mogu raditi za dobrobit Posušja i cijelog grada”, rekao je Slavko Brekalo i dodao:

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

“Prije četiri godine se sastala nova uprava na čelu sa predsjednikom Dariom Sesarom. Zacrtalo se da se želi kroz par godina u Prvu ligu doći, a to su uspjeli odmah. Na početku priprema se okupila zanimljiva ekipa, došlo je nekoliko iskusnih igrača. Denis Ćorić je došao za trenera i svi smo željeli da nešto napravimo. Nakon prve prijateljske utakmice protiv Širokog smo odigrali 1:1 i vidjeli da imamo kvalitet. Ostalo je istorija, nikad ponovljivo, furiozno smo došli do Premijer lige”.

Kompletan intervju možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije