Ivković pred Posušje: Ako izgubimo reći će 'Željo se raspada', želimo pobjedu

0
Radiosarajevo.ba
Ivković pred Posušje: Ako izgubimo reći će 'Željo se raspada', želimo pobjedu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press uoči meča FK Željezničar - FK Leotar

Fudbalere Željezničara u 14. kolu m:tel Premijer lige BiH očekuje gostovanje na Mokrom Docu kod ekipe Posušja.

Taj je susret na press konfreneciji za medije najavio trener Plavih, Tomislav Ivković, a prenosi Sport1.

"Mi moramo shvatiti da je Posušje još teža utakmica od ovih što su bile, Borac i Tuzla. To je ekipa koja loše stoji na tablici, ali kako igraju i šta pružaju to ne zaslužuju. Govorim od prvog dana da smo mi radna ekipa, da svaku utakmicu moramo dati 110% kako bismo imali pozitivan rezultat. Ovo je vrlo važna utakmica da vidim karakter, koji je neosporan, da vidim kakav je karakter u utakmicama gdje nas smatraju da smo favoriti, ali ja ne. Liga je ovakva kakva je. Razlika između ekipa je mala, bez obzira na položaj na tabeli, moramo biti koncentrisani, na njihovom nivou borbenosti i duela i moramo nastojati da kroz igru probamo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Tomislav Ivković u najavi utakmice.

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Priznao je Ivković da ekipi i dalje fali kvaliteta u realizaciji, ali da je bitno da njegova ekipa ulazi u šanse.

"Mi smo stvarali puno šansi u svakoj utakmici. Fali nam malo više kvaliteta u realizaciji. Ali, uvijek govorim da je najbitnije doći i napraviti šansu, što je najteže. Samim time što više napraviš šansi imaš više mogućnosti da pobijediš. Ova promjena sistema koju smo napravili u zadnje 3-4 utakmice, pa onda variramo u toku utakmice zavisno od protivnika, je donijela pomak u igri, ali isto tako pogotovo igrači koji igraju na pozicijama u sredini, Mato, Suba ili Beća, iziskuje puno trke i još više rada u onom drugom sistemu. Mi kroz igru moramo stvarati šanse i kroz igru pobjeđivati, jer drugačije ne znamo."

Posušje će biti oslabljeno za neigranje nekoliko standardnih prvotimaca, ali ne osvrće se Ivković previše na to jer zna kako i on postupa u takvim situacijama.

"Neka se sjete naše utakmice sa Borcem kada ste rekli da je utakmica unaprijed izgubljena jer su nam falila tri igrača. Isto tako kako ja nisam razmišljao o onima koje nije bilo, niti ikada razmišljam, tako će i kod Posušja ući novi igrači željni dokazivanja da pokažu treneru da imaju mjesta među 11. To ništa ne mijenja, nego ih možda samo dovodi u situaciju da budu još borbeniji nego inače u domaćim utakmicama. Bez obzira na sve, mi se pripremamo kao za svakog protivnika, ali na drugačiji način. Znamo način na koji trener igra, poznajemo ga iz Hrvatske, znamo njegovu filozofiju i kako doći do gola, ali opet koliko god se znali, igrači su ti koji odlučuju na terenu. Ova utakmica je bitna da pokažemo koliko vrijedimo, ova utakmica treba mirnoću, ali moramo trčati i boriti se na istom nivou ili više od domaće ekipe".

Željezničar neće moći računati samo na Hrelju koji se povrijedio na treningu.

"Ni ne znam, da ti kažem. Mislim da su svi zdravi osim Hrelje. Ovi koji dođu na trening ti su mi bitni, oni koji ne dođu ni ne znam, šalim se. Hrelja je samo iskrenuo gležanj na jednom treningu i on ne trenira."

Novinare je zanimalo i kako bi se Ivković postavio u situaciji da je trener Posušja i da im je ova utakmica jako bitna u borbi za opstanak.

"A šta ako mi izgubimo, reći će Željo katastrofa, Željo u krizi, klub se raspada, kojim putem idemo. Posušje respektiramo, ali to nije moja briga. Isključivo brinem o svojim igračima."

O Kupu nije želio govoriti.

"Ja vas moram razočarati, ali neću komentirati kup jer je još rano. O Kupu ćemo razgovarati u ponedjeljak, a sva mi je koncentracija i snada sada da dovedem igrače na maksimalno stanje da odigraju ovu utakmicu u Posušju na najbolji način".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije