Ivković o Štiliču uoči derbija: "Rekao mi je da će..."

0
Radiosarajevo.ba
Ivković o Štiliču uoči derbija: "Rekao mi je da će..."
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Tomislav Ivković

Na Grbavici je danas održana konferencija za medije FK Željezničar, a na njoj se javnosti obratio i predsjednik Nazif Hasanbegović.

Pored njega govorio je i trener Tomislav Ivković, a jedno od zanimljivijih pitanja opet je bilo ono o Semiru Štiliću.

Pitanje je bilo postavljeno predsjedniku Hasanbegoviću.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

"Najveći broj razgovora s njim sam imao ja. Tu sam sentimentalan i iskren prema Semiru. Jedan dan smo vrlo blizu dogovora, a drugi vrlo daleko. Ja srcem želim da smo uvijek blizu, ali moramo napraviti neki dogovor koji čini obje strane sretnim. Ugovor je kod njega i očekujemo hoće li da potpiše ili ne", rekao je Hasanbegović, a uključio se i trener Ivković:

"Ja sam došao 21. na pripreme, a Štilić je došao dan poslije. Pričali smo i rekao je da će mi drugi dan reći šta će i kako dalje. Očekivao sam 23. njegov odgovor, mislio sam da će se priključiti pripremama, ali on se od tog datuma nikad nije pojavio, nikad nije rekao šta želi i jedina istina je ta. Da je bio pametniji, mogao je trenirati, nametnuti se i život bi mu vjerovatno bio puno ljepši. Ne znam zašto nije htio trenirati s ekipom, piše SC Sport.

Znao sam da uprava pregovara s njim, ali on je mogao i trenirati uz to, naprimjer kao Zec, koji danas ponovo trenira i opet je u sistemu. Štilić je izabrao najgori način – da ne trenira i da rješava te probleme. Svi znamo da se radi o kvalitetnom igraču. Samo je trebao donijeti jednu fudbalsku odluku – trenirat ću i pokušavati naći rješenje. Možda bi igrao i u prvom timu, mogao je pokazati ljubav prema fudbalu", rekao je Ivković o Štiliću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije