Sjajan meč u ranom terminu: Posušje zaustavilo zahuktali Željezničar

0
A. S.
Sjajan meč u ranom terminu: Posušje zaustavilo zahuktali Željezničar
Foto: NK Posušje / Sjajan meč Posušja i Želje

U ranom terminu od 13 sati Posušje i Željezničar su prikazali odličan nogomet u 14. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaći tim je na kraju uspio da zaustavi zahuktali "Plavi voz" i ostvari pobjedu po lijepom vremenu na stadionu na Mokrom Docu.

Prvo poluvrijeme

Posušje je bolje otvorilo meč. Na početku je zaprijetilo nekoliko puta, ali se mreža gostiju nije zatresla u prvih 20 minuta.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Domaći su poveli u 21. minuti. Igrači Posušja dobili su slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Loptu je Luka Lučić, šutirao je po zemlji ispod živog zida. Josip Bender se nije najbolje postavio, ali nije bio ni blizu da odbrani Lučičev sjajan udarac. 1:0 za Posušje.

Pet minuta kasnije Željezničar je imao lijepu šansu. Crnčević se oslobodio čuvara, kada se očekivao udarac za 1:1 slabo je šutirao iz odlične pozicije. 

Nakon dvije šanse gostiju, domaći su propustili nekoliko prilika da uduplaju vodstvo do poluvremena.

Milanović i Barišić su bili agilni i zadavali su mnogo muke odbrani Željezničara.

U 41. minuti prvo je odbrana Želje izblokirala šut Barišića iz slobodnog udarca, a nešto kasnije i udarac Lauša sa 14 metara. Kosorić se dobro postavio.

U posljednjim sekundama prvog dijela, Željo je mogao do prednosti.

Baćak je napravio veliku grešku nakon ubačaja iz kornera, ali Vrhovac u dva navrata nije uspio zabiti gol. Ostalo je 1:0 za nakon prvih 45 minuta.

Sjajan meč Posušja i Želje - undefined

Foto: NK Posušje: Sjajan meč Posušja i Želje

Drugo poluvrijeme

Željezničar je nešto bolje otvorio drugo poluvrijeme. Plavi su imali veći posjed lopte, a prvu veliku šansu Plavi su u nastavku imali u 53. minuti.

Mnogi su loptu vidjeli u golu, ali se Mujezinović nije proslavio. Juričić mu je dodao loptu, a Mujezinović je poslao pored gola Posušja.

U 61. minuti Posušje je moglo do 2:0. Luka Begić se odlično zagradio, šutirao dobro, ali je Bender odbranio njegov udarac.

U 68. minuti Željezničar je tražio penal. Bojo je pao u šesnaestercu Posušja, ali se sudija Petrović se nije oglasio. Umjesto penala, Bojo je dobio žuti karton zbog simuliranja.

U posljednjih 20 minuta Tomo Ivković je krenuo na sve ili ništa i izvršio dvije izmjene. Bekrić i Gasal su ušli, a igru napustili Crnčević i Juričić.

Sjajan meč Posušja i Želje - undefined

Foto: NK Posušje: Sjajan meč Posušja i Želje

U 72. minuti prve varnice na terenu. Beća je odgurnuo jednog igrača Posušja, ali je Petrović brzo smirio situaciju. U 80. minuti Gasal je šutirao preko gola Posušja. 

U 85. minuti 2:0 za Posušje, a pobjedu je ovjerio  Dominik Begić! Dugo se lopta odbijala pred golom Plavih, a onda je Begić lijepim udarcem u mrežu iza leđa Bendera.

Plavi su tako prekinuli seriju od četiri susreta bez poraza, a već u srijedu u okviru Kupa BiH na Grbavici dočekuju Tuzla City.

Naredni susret u m:tel Premijer ligi BiH igraju protiv lidera Zrinjskog, 30. oktobra.

      

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije