Fantastičan derbi pripao Željezničaru: Tuzla City poražena na Grbavici

0
A. S.
Fantastičan derbi pripao Željezničaru: Tuzla City poražena na Grbavici
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Željo i Tuzla City odigrali derbi susreta na Grbavici

Nogometaši Željezničara na Grbavici su odigrali sjajnih prvih 45 minuta, što je bilo dovoljno da slave pobjedu od 2:1 nad Tuzla Cityjem u derbi susretu 13, kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice su maestralno odigrali prvo poluvrijeme. Poveli sa 2:0, a to je bilo najboljih 45 minuta u ovoj sezoni.

Prvo poluvrijeme

Već na startu susreta, Željezničar je imao dobru šansu. Igrala se četvrta minuta kada je Fejzić odbranio šut Crnčevića.

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Minutu kansije Željo je poveo. Vedran Vrhovac je bio najviši u skoku nakon centaršuta Boje iz kornera i doveo Plave u vodstvo od 1:0.

Željo i Tuzla City odigrali derbi susreta na Grbavici - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Željo i Tuzla City odigrali derbi susreta na Grbavici

U 23. minuti igrači Tuzla Cityja stigli su do izjednačenja na utakmici protiv Željezničara, ali je pogodak Sulejmana Krpića poništen zbog ofsajda

U trenucima kada su gosti napadali, Željezničar je poveo 2:0. Juričić je dodao loptu do Zdunića, koji pogođa mrežu gostiju za 2:0.

Do tog momenta to je bilo najbolje poluvrijeme pulena Tome Ivkovića ove sezone.

Drugo poluvrijeme

U drugom poluvremenu gosti su bili bolji. Prvo je Adnan Džafić imao dvije lijepe prilike u 51. i 53. minuti, ali nije uspio zatresti mrežu golmana Bendera.

Džafić je treću sreću imao u 65. minuti kada je prepolovio prednost Željezničara i smanjio na 1:2. Domaći su bili neoprezni, dozvolili su previše prostora Džafiću, koji se majstorski zatresao mrežu domaćeg tima za svoj peti pogodak u ovoj sezoni.

Nakon primljenog gola Željo se otvorio, a najbolju priliku imao je Vedran Vrhovac koji je u 80. minuti propustio sjajnu šansu nakon centaršuta Nedima Mekića.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao - ostalo je 2:1 za Željezničar.

Plavi su tako došli do nove pobjede na Grbavici, a Tuzla City ostao bez važnih bodova u utrci sa Zrinjskim za prvaka Bosne i Hercegovine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije