Skibbe: Baždarevića poštujem, igrat ćemo slično kao u Belgiji

Radiosarajevo.ba
Skibbe: Baždarevića poštujem, igrat ćemo slično kao u Belgiji
EPA / Michael Skibbe
Grčki selektor Michael Skibbe dao je izjavu za grčku Gazzettu, u kojoj je govorio o predstojećoj utakmici svoje selekcije protiv Bosne i Hercegovine.

Selektor Grčke je pokazao veliku dozu optimizma nakon kompletiranja jučerašnjeg treninga, a istakao je i da se ne slaže s Mehmedom Baždarevićem, koji je rekao da je Bosna i Hercegovina bila tim koji je želio igrati, dok je Grčka bila ekipa koja samo izaziva probleme.

"Možda je Bosna i Hercegovina malo kvalitetnija ekipa ofanzivno, ali mi smo definitivno kvalitetniji defanzivno. Ipak, ja sam jako zadovoljan svojim timom i jedva čekam utakmicu protiv Bosne i Hercegovine", istaknuo je Skibbe, dodavši da će strategija na utakmici biti slična onoj koju je njegov tim imao protiv Belgije.

"Igrat ćemo slično kao u Belgiji, to je jasno. S druge strane, moramo popraviti presing, jer u Belgiji nismo bili dobri u tom segmentu i rijetko smo imali loptu u ranoj fazi utakmice. Ako želimo doći do tri boda u BiH, moramo igrati dobar presing i imati loptu dosta u svom posjedu".

Skibbe je istaknuo da će sa ekipom putovati i suspendovani igrači, što pokazuje da u grčkom timu vlada jako dobra atmosfera.

"Doći će sa nama i bodriti nas u Zenici. To pokazuje da ovaj tim ima ispravan stav i jako dobro ponašanje. Nismo još odlučili ko će zamijeniti suspendovane igrače, ali imam jako dobar osjećaj po pitanju svojih fudbalera, čak i o pet novih momaka. Radimo kvalitetno, zadovoljni smo i i dalje imamo jako dobar tim", istakao je Skibbe.

Naši fudbaleri nisu bili zadovoljni tretmanom koji su dobili od Grka u prvoj utakmici između dva tima, a sada su najavili da će Grcima na sličan način biti vraćeno. Skibbe ipak ne vjeruje u to.

"Radio sam sa dosta bh. fudbalera u Njemačkoj i Švicarskoj. Mnogo pričaju, ali na terenu su jako korektni i sportski nastrojeni. Zato vjerujem da ćemo imati jako lijepu bitku, ali isključivo na terenu", poručio je Skibbe, dodavši za kraj da Baždarević nije u pravu po pitanju njegovih fudbalera.

"Moji igrači su koncentrisani na igru na terenu, ne na provociranje protivnika. Nikad ne prave probleme i nadam se da neće ni ovaj put. Mislim da Baždarević nije u pravu. S druge strane, poznajem ga kao jako dobrog kolegu i drago mi je što ćemo se ponovo sresti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije