Sjeverna Makedonija pred historijskim uspjehom: Na tom putu stoji Gruzija

0
Radiosarajevo.ba
Sjeverna Makedonija pred historijskim uspjehom: Na tom putu stoji Gruzija
Foto: EPA-EFE / Goran Pandev

Sjevernu Makedoniju večeras očekuje najbitniji meč u historiji.

Protiv Gruzije u baražu imat će veliku priliku da izbore debitantski nastup na Evropskom prvenstvu. 

I domaćin je izuzetno motiviran s obzirom da bi i oni u slučaju pobjede prvi put otišli na Euro.

Goran Pandev (37), kapiten fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije, meč u Tbilisiju u finalu play-offa za plasman na Euro ocijenio je najvažnijom utakmicom u njegovoj dugogodišnjoj karijeri. 

"Dvoboj s Gruzijom najvažniji je u mojoj dvadesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Nadam se da ćemo se konačno radovati i da će se moj san ostvariti. Imam bezbroj utakmica, puno finala, ali igranje u dresu reprezentacije je nešto posebno za mene i sve momke iz reprezentacije. Optimist sam da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Imamo kvalitetne igrače, u reprezentaciji je stvorena hemija kakvu nikada prije nisam vidio", izjavio je Pandev.

Nogometaš Genove koji je imao veliku karijeru iza sebe tokom koje je nastupao za mnoge slavne klubove, istakao e da mu je ovo vjerovatno posljednja prilika da igra na Evropskom prvenstvu.  

Utakmica finala play-offa za plasman na Euro između Gruzije i Sjeverne Makedonije igra se u Tbilisiju s početkom u 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Prema ponudi kladionice MOZZART Gruzija je blagi favorit. Kvota na pobjedu domaćina je 2,80, na remi 2,75, a na trijumf gostiju 3,00.

Kompletnu ponudu kladionice MOZZART možete vidjeti na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije