Zmajevi večeras dočekuju Iran: Koševska uvertira za dva važna duela Lige nacija

0
A. S.
Zmajevi večeras dočekuju Iran: Koševska uvertira za dva važna duela Lige nacija
Instagram / Miralem Pjanić

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju prijateljski duel sa odgovarajućom selekcijom Irana.

Nakon duela na Koševu, za Zmajeve slijede mečevi Lige nacija.

Prvo će 15. novembra BiH gostovati Holandiji u Amsterdamu, a tri dana poslije će na Grbavici igrati s Italijom.

U te dvije utakmice Zmajevi će pokušati izboriti opstanak u Divizijii A Lige nacija, pošto su trenutno posljednjeplasirani tim naše grupe.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pomoćnik selektora Dušana Bajevića Slaven Musa smatra da je rezultat protiv Irana veoma bitan i da će se to vidjeti i po sastavu.

"Izvest ćemo najbolji mogući sastav za koji mislimo da može da ostvari pobjedu. Definitivno želimo da pružimo i priliku igračima koji su manje igrali ili koji su prvi put ovdje. Nećemo biti u mogućnosti da svima damo šansu, ali dobar dio njih će igrati. To će biti miks igrača koji su igrali prije i novih koji su došli. Bez obzira na to ko bude igrao, naš cilj je pobjeda. Bitan je rezultat bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici”, rekao je Musa.

Kladionica Mozzart već je izbacila kvote za ovu utakmicu pa je Iran blagi favorit u odnosu na BiH. Kvota na pobjedu Irana je 2.65.

Oni koji vjeruju u BiH mogu odlično profitirati, jer je pobjeda na Zmajeve - 2.85, dok je remi 3.05.

Mnogi vjeruju da će na Koševu večeras biti mnogo golova, a kompletnu ponudu možete pogledati na OVOM linku. 

Prvi golman Zmajeva Ibrahim Šehić također kaže da je svaka utakmica za reprezentaciju bitna.

"Želimo da pobijedimo, naravno da je bitno da ostanemo u trećoj jakosnoj grupi i nadam se da ćemo sutra pobjedom krenuti u ovaj ciklus od tri utakmice”, rekao je Šehić, golman turskog Konyaspora.

Šehić je istakao da se nada da će BiH u narednim godinama uspjeti da se plasira na neko veliko takmičenje, a pozvao je sve ljude u BiH da budu strpljivi.

“Naravno da je svaka prijateljska utakmica dobra da se testiraju neki igrači. Ja se nadam da ćemo uz neki plan u sljedećim godinama napraviti tu ekipu koja može otići na veliko takmičenje. Ima tu talenta, ali moraju sve strane da funkcionišu dobro. Od našeg Saveza do igrača, podrške javnosti i ja se nadam da, uz malo strpljenja svih ljudi u BiH u narednim godinama, uz ciljani plan možemo da odemo na veliko takmičenje”, dodao je i zaključio Šehić.

Utakmica BiH – Iran igra se na Koševu od 18 sati.

Pozvani igrači

Na spisku nema ni golmana Asmira Begovića, te Edina Džeke koji ima koronavirus.

Pozvani igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (NK Maribor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa).

Odbrana: Siniša Saničanin (FK Vojvodina), Adnan Kovačević (Ferencvárosi TC), Samir Zeljković (FK Velež), Anel Ahmedhodžić (Malmö FF), Dennis Hadžikadunić (FK Rostov), Sead Kolašinac (Arsenal FC), Marko Mihojević (Goztepe), Bojan Nastić (BATE Borisov), Advan Kadušić (NK Celje), Branimir Cipetić (NK Široki Brijeg), Darko Todorović (HNK Hajduk Split), Josip Ćorluka (HŠK Zrinjski).

Vezni red: Rade Krunić (AC Milan), Stjepan Lončar (HNK Rijeka), Vladan Danilović (CD Nacional), Miralem Pjanić (FC Barcelona), Gojko Cimirot (Standard Liège), Amer Gojak (Torino FC), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Deni Milošević (Konyaspor), Amar Rahmanović (FK Sarajevo), Benjamin Tatar (FK Sarajevo), Almedin Ziljkić (FK Borac), Edin Višća (Istanbul Basaksehir FK), Ajdin Hasić (Besiktas JK).

Napad: Armin Hodžić (Kasimpasa), Ermedin Demirović (Freiburg), Irfan Hadžić (Akhisarspor) i Smail Prevljak (KAS Eupen).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije