Musa uoči utakmice o nesporazumu sa Amhethodžićem i tome ko je najveći krivac

0
Radiosarajevo.ba
Musa uoči utakmice o nesporazumu sa Amhethodžićem i tome ko je najveći krivac
Foto: Radiosarajevo.ba / Press konferencija

Pomoćnik selektora Dušana Bajevića, Slaven Musa, rekao je na današnjoj press konferenciji pred utakmicu sa Iranom da je sutra bitan rezultat, bez obzira na karakter utakmice.

"Sigurno da je bitan rezultat, to ćete vidjeti i po sastavu gdje ćemo mi izvesti najbolji mogući sastav za koji smatramo da može ostvariti pobjedu. želimo je i sutra, iako je prijateljska i pripremna. Želimo i da pružimo šansu igračima koji su manje igrali, koji su prvi put ovdje. Ne možemo svima, ali velikoj većini možemo.

Bez obzira ko sutra bude igrao naš cilj je da pobijedimo utakmicu. Neki klišei, neke izjave, da nije bitan rezultat ne koristimo. Bitan je rezultat, bez obzira što je prijateljska utakmica, rekao je Slaven Musa u najavi sutrašnje utakmice protiv Irana, pa nastavio i o sljedeće dvije utakmice protiv Nizozemske i Italije.

Mogu se malo osvrnuti, ali definitivno sutra je prva utakmica protiv Irana. mi smo u pripremi te utakmice. Iran je igrao samo jednu utakmicu ove godine, i na osnovu nje smo se pripremali. Sav naš fokus je na tome. Ali, definitivno ne možemo da ne razmišljamo o Nizozemskoj i Italiji. Znate kakva je situacija na tabeli, direktan okršaj u Amsterdamu sa Nizozemskoj i eventualnom pobjedom izborili bismo opstanak u Ligi nacija. Kada smo zdravi i spremni mislimo da možemo igrati sa njima, pokazali smo to u Zenici. Nema našeg kapitena Džeke, imamo probleme u odbrani, nema Ahmedhodžića, ali daćemo sve od sebe da se dobro pripremimo i ostvarimo dobar rezultat protiv Nizozemske, a onda i Italije", poručio je Musa.

O nesporazumu sa Anelom Ahmedhodžićem kaže:

"Što se tiče Anela nema nikakvih problema. Tu je bilo malo miskomunikacije, prvenstveno od kluba, kasno su poslali obavjšetenje, nisu se javljali Misimoviću. Mi smo imali informacije da će doći, igrao je utakmicu dan prije. Nakon utakmice nije bilo problema, međutim situacija im se promijenila u toku dana, klub je zakasnio sa priopćenjem i ja bih rekao da je najveća krivica na Malmeu. Nema više nikakvih problema ni sa naše, ni sa Anelove strane, bez obzira na to šta se piše. Ja bih akcenat stavio na Malme i smatram da su oni napravili grešku u koracima", kazao je Musa.

Musa je odgovorio i na pitanje na osnovu čega su igrači iz Premijer lige BiH pozivani u reprezentaciju, piše Sport1.

"Metodologija je da dobro igraju u svojim klubovima i da su praktično najbolji. Vidimo ih na pozicijama na kojima bismo mogli da računamo na njih. Cipetić je postao standardan član naše reprezentacije, zatim Tatar, Rahmanović je već ranije dobijao poziv i mislim da je svojim igrama zaslužio. Tu su još Zeljković, koji može pokriti dvije pozicije, zadnji vezni i štoper, gdje smo mi deficitarni. Imamo Ćorluku i Ziljkića. To su igrači koji igraju dosta dobro, i mi smo obratili pozornost. Gledali smo dosta utakmica. I vodili smo se situacijom kod nas. Imamo dosta otkaza, ne možete ništa za sutra planirati i zato su se i oni našli na popisu", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije