Svaka čast, Zmajevi: Desetkovana reprezentacija BiH pružila sjajan otpor Njemačkoj

2
Radiosarajevo.ba
Svaka čast, Zmajevi: Desetkovana reprezentacija BiH pružila sjajan otpor Njemačkoj

U prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu 2022. godine, reprezentacija Njemačke je u Dusseldorfu savladala selekciju BiH rezultatom 25:21.

Podsjetimo, zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom, selekcija BiH je u Dusseldorf stigla desetkovana, s golmanom Burićem i 10 igrača, nakon što je EHF odbio zahtjev da se utakmica odgodi.

Očekivalo se da puleni Bilala Šumana budu lak plijen za favoriziranju njemačku reprezentaciju na čijoj klupi je debitirao novi selektor Alfred Gislason.

Međutim, Zmajevi, predvođeni Nikolom Prceom, Benjaminom Burićem i Ivanom Karačićem, zaigrali su sjajno i od početka preuzeli vodstvo. Prce i Predragović pogađaju za 0:2, no Nijemci uspijevaju poravnati (2:2), što je bilo jedino izjednačenje u prvom poluvremenu.

Sve ostalo je bilo u znaku naših igrača, posebno Prcea koji je do odmora postigao 6 golova pa je na poluvremenu semafor pokazivao skoro nestvaran rezultat: Njemačka – BiH 9:13!

Drugo poluvrijeme počinje s dva isključenja Zmajeva, a kada se Karačić teže povrijedio pri postizanju gola za 11:14, nakon čega je napustio teren, bilo je jasno da ionako desetkovana reprezentacija BiH neće moći izdržati.

U 37. minuti domaćin je izjednačio na 14:14, a ubrzo Kuhn pogađa za prvo vodstvo Njemačke (15:14). Gol Ovčine (15:16) donio je posljednje vodstvo BiH u 41. minutu nakon čega Nijemci odlazi na četiri gola prednosti.

U finišu utakmice puleni Bilala Šumana smanjuju prednost domaćina na dva gola (22:20, 23:21), imali smo loptu i priliku da se dođemo na -1, ali nije bilo snage za preokret.

Narednu utakmicu kvalifikacija reprezentacija BiH igra u nedjelju protiv Austrije u Bugojnu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije