Sjajne vijesti za navijače FK Velež: Počeli važni radovi na stadionu Rođeni

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti za navijače FK Velež: Počeli važni radovi na stadionu Rođeni
Foto: Facebook / Radovi na stadionu Rođeni u Vrapčićima

FK Velež je na svom Facebook profilu obavijestio javnost da su počeli radovi na južnoj tribini stadiona Rođeni u Vrapčićima. 

Mostarski klub je na svom Facebook profilu objavio: "Na radost svih nas i hiljada navijača Veleža širom Bosne i Hercegovine i svijeta, danas su započeli radovi na izgradnji južne tribine stadiona Rođeni. Radnici Građevinskog preduzeća 'Amitea' u narednim će danima i mjesecima imati pune ruke posla. Početku radova na stadionu prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Kluba predvođeni predsjednikom Senadom Keveljom.

Riječ je o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u Gradu Mostaru posljednjih godina. Tribina koja će u konačnici biti izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona i imat će sve potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Projektom su planirane i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a kako smo naveli ranije, vrijednost betonskih (rau-bau) radova je 1,5 miliona KM sa PDV-om.

Napominjemo, u skladu sa odlukom Grada Mostara o dodjeli sredstava iz budžeta, Fudbalski klub Velež ljetos je raspisao konkurs za projekat izgradnje južne tribine stadiona Rođeni, uz poziv zainteresovanim, koji ispunjavaju tehničke i profesionalne kvalifikacione uslove, da dostave ponude. Nakon provedenih svih neophodnih procedura najbolji ponuđač bila je mostarska građevinska kompanija 'Amitea'."

INFO I Započeli radovi na izgradnji južne tribine stadiona “Rođeni” Na radost svih nas i hiljada navijača Veleža...

Posted by FK Velež Mostar on Wednesday, November 1, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije