Široki Brijeg bolji od Sarajeva na Pecari

Radiosarajevo.ba
Široki Brijeg bolji od Sarajeva na Pecari
Nogometni klub Široki Brijeg dočekao je večeras u posljednjem susretu prvog kola Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo. Slavio je domaćin rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Pokušao je Lončar, ali je ispred fudbalera Širokog Brijega u posljednji trenutak intervenisao Hodžić. Obje ekipe mnogo su griješile na otvaranju utakmice, a najopasniji igrač na terenu bio je Lončar.

Fudbaler Širokog imao je dvije prilike u 23. minuti, ali se Sarajevo uspjelo odbraniti. U 38. minuti prilika za goste. Zlomislić je otklonio opasnost ispred Mustafića u posljednji trenutak.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su fudbaleri Sarajeva. Šutirao je Sarić sa 15-ak metara iskosa sa desne strane, ali lopta odlazi preko prečke gola domaćih. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Halilović, ali je ostalo nakon prvih 45 minuta 0:0 na Pecari.

Široki je veliku priliku propustio u 53. minuti susreta. Šutirao je Bralić, a Pavlović je odlično odbranio. Široki je do vodstva došao u 70. minuti susreta. Nakon prekida najbolje se u gužvi snašao Bagarić i matirao nemoćnog Pavlovića. Bagarić se u trenutku kada je Begonja uputio loptu nalazio u ofsajd poziciji i gosti će imati mnogo razloga za nezadovoljstvo zbog ove sudijske odluke. 

Sarajevo je pokušalo doći do izjednačenja, ali je susret na Pecari završen trijumfom domaćih rezultatom 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije