Željezničar slavio protiv Krupe i preuzeo vrh tabele

Radiosarajevo.ba
Željezničar slavio protiv Krupe i preuzeo vrh tabele
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željezničar - Krupa na Vrbasu
Tri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su danas. U Ligi za prvaka Željezničar je na Grbavici dočekao Krupu na Vrbasu, dok je u Ligi za opstanak Čelik gostovao kod Borca, a GOŠK dočekao Slobodu.

Fudbaleri Željezničara ugostili su danas na stadionu Grbavica u prvom kolu Lige za prvaka Krupu na Vrbasu i upisali trijumf rezultatom 1:0. Plavi su imali priliku već nakon dvije minute igre. Hajdarević je ukrao loptu i uposlio Vranješa, a njegov udarac odbranio je Kutić.

U sedmoj minuti prilika za goste iz Krupe. Fajić je šutirao, ali nije ugrozio Kjosevskog. Krupa je veliku priliku imala u 35. minuti susreta. Marjanović je zaobišao Kjosevskog, ali je njegov udarac s gol linije izbacio Mehremić.

U 41. minuti dobro je šutirao Goran Zakarić, ali lopta odlazi pored gola Krupe. Prvu priliku u nastavku imali su gosti. Nakon deset minuta igre u prilici je bio Fajić, ali je njegov udarac zaustavio Kjosevski. Pet minuta kasnije u prilici je Ubiparip, ali njegov udarac odlazi preko prečke.

Ono što nije uspio u 60. minuti, Ubiparip je uradio u 64. Napadač Plavih volejom je poslao loptu iza leđa gostujućeg golmana. Do dva gola prednosti Plavi su mogli u 79. minuti utakmice. Vranješ nije uspio prevariti Kutića sa tri metra. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za izabranike Admira Adžema, a ekipa iz Sarajeva sada ima dva boda više od Zrinjskog i zauzima prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH. 

U dva susreta Lige za opstanak nije bilo golova. Borac je remizirao s Čelikom, dok se Sloboda iz Gabele vratila s bodom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije