Simon Rožman: 'Gladna smo ekipa, možemo na duge staze raditi kvalitetno'

0
Radiosarajevo.ba
Simon Rožman: 'Gladna smo ekipa, možemo na duge staze raditi kvalitetno'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Simon Rožman

FK Sarajevo sutra očekuje teško gostovanje u Širokom Brijegu kod ekipe Širokog Brijega.

Uoči utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva javnosti se obratio Simon Rožman, šef stručnog štaba ekipe sa Koševa.

On je o narednoj utakmici i protivniku rekao:

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

"Imaju prepoznatljiv stil, žele se nadigravati, imaju sheme u igri gdje puno traže po bočnim pozicijama. Ali uvijek se vraćamo na sebe. Znamo kakvi želimo biti. Želimo se dokazivati, gladna smo ekipa. Pokušavamo sa jednim sadržajem doći do dobrog rezultata."

"O makasimumu je teško govoriti. Nije sve linearno, malo se diže, malo se spušta. Ali bitno je da svi znamo kamo želimo doći. Želim da pohvalim igrače za sve pruženo, možemo na duge staze raditi kvalitetno. Od igrača očekujem maksimalan pristup i mislim da je ovo zajedništvo na dobroj razini i da je to osnovni put ako želimo funkcionirati da bi došli do cilja", poručio je trener FK Sarajeva.

O žrijebu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojoj će Sarajevo gostovati kod Sloge iz Gornjeg Vakufa kaže:

"Za mene je Kup natjecanje gdje nemaš pravo na grešku, moraš od prve do zadnje sve dobiti. Meni je svejedno ko je na drugoj strani, od prve sekunde želimo pokazati kako želimo igrati i šta smo. Želimo u sljedeći krug", prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije