Simon Rožman najavio spektakl protiv Zrinjskog i pozvao navijače: 'Na Koševu se nikoga ne bojimo'

0
A. S.
Simon Rožman najavio spektakl protiv Zrinjskog i pozvao navijače: 'Na Koševu se nikoga ne bojimo'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Daniel Avramovski i Simon Rožman

U press salonu “Svetozar Vujović” u petak, 15. septembra, održana konferencija za medije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Razlog - derbi kola kojeg bivši šampion BiH igra u subotu, 16. septembra, protiv aktulenog prvaka Zrinjskog.

Meč se igra na Koševu od 20.45 sati, a na konferenciji za medije najavio ga je trener Sarajeva  Simon Rožman.

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

“Iza nas je zanimljivih 14 dana. Imali smo dosta problema s virozom i bilo je puno sprinta ka WC-u“, u šali je rekao na početku Rožman i nastavio:

”Imali smo problema, ali ova sedmica je jedna od boljih otkad sam tu. Odradili smo šta smo željeli. Jučer su se vratili mladi reprezentativci i u dobrom smo stanju. Čeka nas uzbudljiva utakmica i jedva je čekamo.

Čestitao bih Zrinjskom na plasmanu u grupnu fazu, a to je naša želja za narednu godinu. Očekujem ih u najboljem izdanju i to želim jer je to dobar test za nas da vidimo gdje smo. Očekujem pravi derbi, kvalitetnu utakmicu, a znamo kako će se oni postaviti", kazao je Rožman.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak Premijer lige Bosne i Hercegovine?
Rezultati

Potom je govorio o Zrinjskom.

“Znam u kakvoj su oni situaciji jer sam to prošao kao trener. Evropa sigurno troši, ali ti i daje motiv da budeš sve bolji. Očekujem ih u najboljem izdanju jer znaju gdje dolaze. Respektiramo ih, ali imamo svoju računicu. Nikog se ne bojimo na Koševu. Želimo se prezentirati u najboljem izdanju. Nije to još naš maksimum, apsolutno, ali vjerujem u moje igrače, njihovu kvalitetu i zajedništvo. Želim da ono što rade na treninzima prenesu na utakmicu”, rekao je Rožman.

U posljednjoj sedmici su ekipu pojačali Miomir Đuričković i Nemanja Anđušić, a broj igrača koji su stigli u Sarajevo ovog ljeta tako je porastao na dvanaest.

“Sretni smo jer smo završili prelazni rok i sa svim igračima koji su došli. Vidim u njihovim očima glad za dokazivanjem, a to je dobar signal za trenera. Imamo na svakoj poziciji dva dobra igrača i želimo cijelu utakmicu izgledati dobro, a ne samo 15. Znamo da je ekipa Zrinjskog dugo skupa i da su u hendikepu ako im nedostaju”, rekao je Slovenac i potvrdio da su Đuričković i Anđušić u konkurenciji za sutrašnji meč:

“Jesu, svakako. Imamo 21 igrača + dva golmana i svi su zdravi. Svi su u kombinaciji. Dobro rade, uživam sn ima na treningu, a sad mi je bitno da to prenesu na utakmicu. Trebaju da se opuste i zaslužuju podršku i kad im ne ide.”

Nešto više od mjesec dana je prošlo otkako su Rožman i Ibričić preuzeli sportski segment Sarajeva.

“Nije da kupujem vrijeme, daleko od toga, ali i najbolji treneri kažu da trebaju tri prelazna roka da naprave ono što žele. Igrači su nas maksimalno dobro prihvatili, ja samo želim red, rad i disciplinu. Niko nije “zabetoniran” ili “odrezan od ekipe”, zaključio je Rožman.

Daniel Avramovski: Očekuje nas najteža utakmica u sezoni

Na konferenciji za medije Fudbalskog kluba Sarajevo, javnosti se danas obratio i Daniel Avramovski.

Očekuje nas najteža utakmica do sada u sezoni. Znamo o kakvom se protivniku radi, znamo da su kvalitetna ekipa koja je to dokazala u ligi i Evropi. Tokom ove pauze smo se spremali na jedan fin način, malo smo podigli našu fizičku spremu i radili na tome da otklonimo greške koje smo radili tokom nekoliko prethodnih utakmica. Nadam se da ćemo to pokazati na djelu i da će to naši navijači prepoznati. Pozivam ih ovom prilikom i da dođu da nas podrže, a isto tako i da ćemo se mi pokazati u najboljem izdanju”, rekao je Daniel Avramovski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije