Ancelottija pitali ostaje li Modrić u Madridu: Evo šta je rekao

1
Radiosarajevo.ba
Ancelottija pitali ostaje li Modrić u Madridu: Evo šta je rekao
Foto: EPA - EFE / Carlo Ancelotti

Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u subotu da je pitanje produženja ugovora s veznjacima Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom u drugom planu zbog predstojećeg finala Lige prvaka, a da će se o budućnosti razgovarati nakon 1. juna.

Novinari su na konferenciji za medije u Madridu upitali Ancelottija hoće li Modrić i Kroos ostati u klubu nakon što im 30. juna isteknu ugovori.

"To je sada u drugom planu. O budućnosti ćemo govoriti nakon finala Lige prvaka", izjavio je Ancelotti uoči nedjeljne prvenstvene utakmice s Villarrealom.

Prepoznajete li ženu s fotografije? Policija moli građane za pomoć

Prepoznajete li ženu s fotografije? Policija moli građane za pomoć

Real Madrid, koji je već osigurao naslov prvaka Španije, do kraja prvenstva će igrati s Villarrealom i Betisom. Zatim ga 1. juna u Londonu čeka finale Lige prvaka s Borussijom Dortmund.

Upitan o odnosu s 38-godišnjim Modrićem, Ancelotti je odgovorio da nikada s njim nije imao problema.

Velika objava Modrićevog menadžera: Ako dođe do potpisa, postat će legenda i rekorder kluba

Velika objava Modrićevog menadžera: Ako dođe do potpisa, postat će legenda i rekorder kluba

"Osim što je vrhunski igrač, jedan od najboljih na svijetu, on je fantastična osoba. Nikada nismo imali međusobnih problema, niti ćemo ih imati. Obostrano se poštujemo", izjavio je.

Ancelotti ove sezone provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi pa je Modrića uvodio s klupe za rezerve tokom polovice od 43 utakmice u kojima je nastupio.

"Generacijska tranzicija odvija se mirno", rekao je Ancelotti.

Ranije tokom dana su španske novine Marca prenijele izjavu Modrićevog agenta Vlade Lemića izrečenu za jedan saudijski portal prema kojoj će kapiten hrvatske reprezentacije najvjerovatnije ostati u Real Madridu još godinu dana.

Novine AS su navele, ne navodeći izvor informacije, da je usmeno dogovoreno produženje saradnje do 30. juna 2025., a da bi Real za nekoliko dana to mogao službeno objaviti.

Luka Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012. te je s njim osvojio 25 trofeja.

Hrvatski veznjak je prije šest dana rekao novinarima u Madridu da će vidjeti što će biti. U subotu je normalno trenirao sa saigračima pripremajući se za gostovanje kod Villarreala.

"Odlazimo tamo sa svim igračima jer nam je ta utakmica važna kako bismo nastavili u pobjedničkom ritmu", izjavio je Ancelotti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije