Izabran igrač sezone u Premier ligi: Nije riječ o Haalandu

1
Radiosarajevo.ba
Izabran igrač sezone u Premier ligi: Nije riječ o Haalandu
Foto: EPA - EFE / Foden osvojio nagradu ispred Haalanda

Vezni igrač engleske fudbalske reprezentacije i Manchester Cityja Phil Foden (23) izabran je za najboljeg igrača sezone u Premier ligi, objavio je elitni razred engleskog fudbala.

Foden je ove sezone zabio 17 golova i upisao osam asistencija u 34 ligaške utakmice i bio je jedan od ključnih igrača Građana u lovu na četvrti uzastopni naslov engleskog prvaka.

City kolo prije kraja ima dva boda više od Arsenala, a u zadnjem kolu na svom terenu dočekuje West Ham, dok će Arsenal kod kuće igrati protiv Evertona.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

"Izuzetno sam ponosan na ovu nagradu. Premier liga je priznata kao najbolja liga na svijetu i zadovoljstvo je biti nominiran s toliko drugih sjajnih igrača koji su imali posebne sezone za svoje klubove", rekao je Foden za službenu stranicu Manchester Cityja.

Ovo je peta uzastopna sezona u kojoj nagrada za najboljeg igrača ide u Manchecter City. Erling Haaland je osvojio ovo priznanje prošle sezone, Kevin De Bruyne u sezonama 2019/20 i 2021/22, a Ruben Dias 2020/21.

Posljednji igrač koji nije iz Cityja koji je osvojio nagradu bio je Virgil Van Dijk iz Liverpoola u sezoni 2018/19.

Foden je ranije ovog mjeseca također osvojio nagradu za igrača godine koju dodjeljuje Udruga novinara koji prate nogomet (FWA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije