Guardiola žestoko odgovorio Roy Keanu koji je kritikovao Haalanda: Njegova izjava odjeknula Europom

0
Radiosarajevo.ba
Guardiola žestoko odgovorio Roy Keanu koji je kritikovao Haalanda: Njegova izjava odjeknula Europom
EPA / Pep Guardiola

U 30. kolu engleske Premier lige Manchester City i Arsenal su odigrali bez postignutih pogodaka. Završen je tako niz Građana od 57 uzastopnih utakmica s postignutim golom na svom terenu. 

Ali, upravo je norveška 'mašina za golove' popio najveće kritike nakon ove utakmice. Prvi u redu kritičara bio je, jasno, legendarni Roy Keane, koji nije imao milosti u ocjenjivanju Haalandove partije.

"Ovo je bilo vrlo loše. Njegova ukupna partija je bila veoma slaba. Iako je uvijek sjajan pred golom, njegova cjelokupna igra bila je ispod očekivanja. Djelovao je kao igrač četvrte engleske lige. Morat će raditi na tome kako bi se poboljšao iduće sezone, što će sigurno i učiniti, ali treba početi na tome što prije", izjavila je legenda Manchester Uniteda.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Međutim, na odgovor trenera Cityja nismo trebali dugo čekati. Najavljujući prvenstveni duel s Aston Villom, Guardiola nije propustio priliku uzvratiti Keanu u poprilično sličnom tonu.

"Ne slažem se s njim. To je kao da je kažem: 'On je trener za drugu ili treću ligu', jednostavno nije tako. On je najbolji napadač na svijetu i pomogao nam je da osvojimo sve što smo osvojili prošle sezone, a razlog zašto ne stvaramo puno prilika nije Erling, već manjak igrača u posljednjoj trećini. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Arsenala", zaključio je katalonski stručnjak.

Očekuje se da će Kyle Walker zbog povrede propustiti duel četvrtfinala Manchester Citya i Real Madrida koji je na rasporedu 09. aprila.

"Koga bih volio trenirati?": Velika želja Pepa Guardiole nikad neće biti ispunjena

"Koga bih volio trenirati?": Velika želja Pepa Guardiole nikad neće biti ispunjena

O mogućem odsustvu kapitena Građana govorio je i Pep Guardiola: "Doktor je rekao da Walker neće biti spreman za utakmicu protiv Real Madrida, ali Kyle je Kyle on ima unikatnu genetiku. Iako je doktor rekao da je povreda prilično ozbiljna, Kyle je idalje Kyle".

Manchester City večeras, 03. aprila na Etihadu dočekuje Aston Villu od 21:15 sati, a Guardiola zbog povreda neće moći računati na Edersona, Walkera i Nathan Akea, dok će John Stones meč početi na klupi za rezervne igrače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije