Roma slavila u Torinu, Zukanovićeva Genoa nosi bod sa San Sira

Radiosarajevo.ba
Roma slavila u Torinu, Zukanovićeva Genoa nosi bod sa San Sira
Pet utakmica devetog kola talijanske Serije A bilo je na rasporedu danas u 15 sati. Roma našeg Edina Džeke gostovala je kod Torina.

Roma našeg Edina Džeke gostovala je kod Torina u devetom kolu. U prvih 45 minuta golova nije bilo. Prednost Romi i sva tri boda donio je Kolarov golom iz slobodnog udarca u 69. minuti susreta. Džeko je odigrao svih 90 minuta za goste iz Rima.

Genoa Ervina Zukanovića danas je gostovala kod Milana. Već u 25. minuti susreta domaći su ostali sa deset igrača na terenu. Crveni karton dobio je kapiten Bonucci. Golova na ovom susretu nije bilo, a Ervin Zukanović je za goste odigrao svih 90 minuta.

Atalanta je na svom terenu danas dočekala Bolognu, a domaći su slavili rezultatom 1:0. Jedini pogodak za ekipu iz Bergama postigao je Cornelius u 71. minuti.

Fiorentina je na gostujućem terenu pregazila fenjeraša Benevento rezultatom 3:0. Golove za ekipu iz Firence postigli su Benassi (18), Babacar (47) i Thereau (66-pen).

Sassuolo je slavio protiv SPAL-a u Ferrari rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Politano u prvoj minuti.

Serie A, deveto kolo:

Milan - Genoa 0:0
Atalanta - Bologna 1:0
Benevento - Fiorentina 0:3
SPAL - Sassuolo 0:1
Torino - Roma 0:1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije