Sergej Jakirović: "Hajduk je ozbiljan, ali standardna je to priča svake godine. Vjerujem u titulu"

0
Radiosarajevo.ba
Sergej Jakirović: "Hajduk je ozbiljan, ali standardna je to priča svake godine. Vjerujem u titulu"
Foto: Hina / Sergej Jakirović

Trener Sergej Jakirović u srijedu, 23. augusta, održao je prvu press konferenciju za medije kao trener Dinama.

"Hvala Rijeci na svemu što smo napravili, igračima, radnicima, radnoj zajednici, imali smo apsolutno vrhunsku saradnju.

Stvari su takve da se sve neočekivano brzo dogodilo. Smatrao sam da moram i trebam prihvatiti ovaj izazov za kojeg sam spreman.

Legenda Intera hvalila Džeku: "Zaslužio je ovaj Scudetto"

Legenda Intera hvalila Džeku: "Zaslužio je ovaj Scudetto"

Hvala svima na porukama podrške, nemoguće je na toliku količinu poruka odgovoriti. Jako puno pozitivnog je bilo, ja ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje.

Hvala upravi Dinama na čelu s predsjednicom Peras na povjerenju, da vodim Dinamo i da pokažem sve ono što sam do sada napravio.

Navijači Rijeke ponovo brutalno vrijeđali Marka Livaju

Navijači Rijeke ponovo brutalno vrijeđali Marka Livaju

Sa svojim stručnim štabom sam puno toga prošao da bih došao u ovakav klub, nadam se da ćemo što prije početi s pobjedama kako bi se vratili tamo gdje nam je mjesto", izjavio je novi trener Dinama.

Što se može u kratkom periodu napraviti da se ekipa digne?

"Najviše sa psihološke strane, bio je sastanak, popričao sam sa senatorima i mladim igračima. Moramo učiniti sve da budemo maksimalni sutra. Nama je koncentracija na Spartu, nisam imao puno vremena, ali sam iskoristio sve informacije. Imali smo prijateljsku s njima, pričao sam s igračima na tu temu, nadam se da ćemo biti dobri i izboriti što bolji rezultat".

Pitali su ga i za pojačanja

"Luka Stojković je jučer potpisao za Dinamo, imao predstavljanje i bio na treningu. Kod Lukasa Kačavende se radi na tome, jako dobar sastanak sam imao s gospodinom Šikićem. Dosta toga volim i ja raditi. Svi zajedno moramo donijeti odluku koja je dobra za ekipu. Moramo dovesti profil igrača koji će nam biti za prvih 11. S te strane su iskazali maksimalnu susretljivost. Stojković je s nama, ja sam izrazito sretan što je takav igrač došao u Dinamo", naglasio je.

Ima li samopouzdanja?

"Moj život je komplikovan kao treneru. Rijeka je bila u teškoj situaciji kada sam došao, tada su mi govorili da sam lud jer sam otišao iz Zrinjskog. Ali, ja sam takav, mene to motivira. Smatrao sam da sada ne mogu propustiti ovu priliku, ovo je za mene izazov, dogodilo se brzo. Treba mi samo zdravlje igrača, sve je do njih, oni su glavni. Mi smo njima servis. Ja smatram da mogu, psihologija je jako važna, ali mislim da smo, svugdje gdje sam bio, donijeli dobar rezultat, a ovdje postoji jako dobra baza".

Emocija prema Dinamu?

"Za mene je Dinamo najuspješniji klub u zadnjih 20 godina. Svi igrači i treneri ovdje žele postati igrači Dinama, tu nema spora".

Novinare je zanimalo i što je s mogućim odlascima. Bruno Petković, Luka Ivanušec i Dominik Livaković imena su koja se spominju u kontekstu odlaska.

"Nije me strah, zašto bi me bilo strah. Igrat će se nogomet i dalje. Oni su tu s nama, treniraju kao da će ostati. Pripremamo normalno utakmicu, oni će igrati. Kad se dogodi, dogodit će se. I ja sam svjestan da su oni možda željni novog izazova, ali oni su i dalje tu. Ovo je možda i razdoblje tranzicije. Jedni odlaze, dolazi Stojković. Livaković je tu i dalje, ja računam da on sutra brani utakmicu", rekao je i dodao da se nada još dvojici ili trojici igrača jer je prijelazni rok do osmog septembra.

Tuga za sportsku javnost: Preminuo poznati nogometni trener

Tuga za sportsku javnost: Preminuo poznati nogometni trener

Dodao je da ima iskren odnos s navijačima.

"Nema kod mene alibija. Sada nema vremena za ništa osim utakmica i regeneracija, ali moj postulat je red, rad i disciplina. Navijači? Svjestan sam njihove podrške, priželjkujemo ih kao 12. igrača. Treba nam taj impuls, želimo njihovu podršku".

Ramon Mierez?

"To ćete morati pitati sportski sektor. Petković? Volio bih da ostane, s njim sam to komunicirao. I on bi i ostao i išao, ne znam šta će se dogoditi. Mierez je odličan napadač i svaki trener bi ga volio u svojoj ekipi".

Kakav će biti sastav za Spartu?

"Imam ideju kako bi sutra trebali istrčati. Ne mislim puno čačkati, mislim da nema potrebe. Moramo imati još jedan plan u slučaju energetske potrošnje.

UEFA žestoko kaznila Partizan

UEFA žestoko kaznila Partizan

Stojković je normalno u konkurenciji. Neću vam reći hoće li igrati ili ne. Sparta? Ekipa koja igra 3-4-3, znaju se povući, iz bloka prijetiti. Imamo ideju, danas još i analizu da bi ih maksimalno ugrozili. Može se, imaju par dobrih pojedinaca, dva dobra krila. Imaju i svojih mana i nadam se da ih možemo iskoristiti".

Osvrnuo se i na Hajduk

"Nedostižni su? Pa tek je počelo prvenstvo. Došli smo im onda kada sam preuzeo Rijeku jako blizu. Nama je sad svaka sljedeća utakmica finale, želimo što više bodova i moramo što prije početi pobjeđivati. Hajduk je ozbiljan, vidi se po rezultatima, uigrali su se, ali standardna je to priča svake godine".

Koliko bi igrača Rijeke voljeli vidjeti u Maksimiru?

"Nema smisla pričati o tome, napravili smo jako dobar posao, prijelazni rok, doveli mlade igrače. Ako bude neko to će se profilirati, vidjet ćemo što život nosi", rekao je i zaključio kako je uvjeren da će biti prvaci, prenosi Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije