UEFA žestoko kaznila Partizan

1
Radiosarajevo.ba
UEFA žestoko kaznila Partizan
Foto: Blic.rs / Nered na utakmici Partizana

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je u utorak da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 137.000KM (70.000 eura) i zatvaranjem dijela tribina za 17.000 mjesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će "crno-bijeli" biti domaćini zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha.

Kako se navodi u saopćenju, crno-bijeli su kažnjeni zbog niza propusta na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LK protiv Sabaha koji je odigran 17. augusta. Partizan je tada poslije boljeg izvođenja penala eliminisao Sabah i izborio plasman u play-off LK.

UEFA je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog rasističkih povika navijača zbog čega će "crno-bijeli" morati da zatvore dio tribina za 2.000 mjesta.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

UEFA je kaznila Partizan sa 30.000 eura i zatvaranjem dijela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mjesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača. Partizan je kažnjen sa 30.000 eura zbog upada pristalica "crno-bijelih" po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 eura zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.

U saopćenju se ističe da će "crno-bijeli" morati da obavijeste UEFA-u, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordsjelanda.

Prvi meč play-offa za plasman u LK između Nordsjelanda i Partizana bit će odigran 24. augusta u Danskoj, a revanš je nedjelju dana kasnije u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije