UEFA žestoko kaznila Zrinjski

0
Radiosarajevo.ba
UEFA žestoko kaznila Zrinjski
FOTO: AA / Zrinjski slavio u Mostaru

Mostarski klub HŠK Zrinjski danas je primio odluku o kaznama od strane UEFA-e.

Razlozi su pirotehnika koju su navijači Zrinjskog koristili, te bacanje predmeta na teren za vrijeme utakmica u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Europu.

Klub je izdao službeno saopštenje na Facebooku, a uputili su i apel navijačima.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"HŠK Zrinjski Mostar danas je primio odluku o kaznama zbog korištenja pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren u domaćim utakmicama u prvog i drugog kolu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka.

Tako smo zbog korištenja pirotehnike u utakmicama protiv Urartua (12.750) i Slovana (16.500) kažnjeni s ukupno 29.250 eura (57.235 KM), dok smo zbog ubacivanja pirotehnike i predmeta u teren u utakmici protiv Urartua kažnjeni s 15.875 eura (31.063 KM).

ℹ️ | HŠK Zrinjski Mostar danas je primio odluku o kaznama zbog korištenja pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren u...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Wednesday, August 9, 2023

HŠK Zrinjski uoči sutrašnje utakmice protiv islandskog Breidablika još jednom apelira na svoje navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehnike, jer samo zajedničkim snagama možemo graditi #MostarskiEuropski Zrinjski."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije