Bez obzira na ispadanje: Evo koliko je Zrinjski zaradio u Ligi prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Bez obzira na ispadanje: Evo koliko je Zrinjski zaradio u Ligi prvaka
Foto: Facebook / Fudbaleri Zrinjskog pred meč protiv Slovana iz Bratislave

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski uspio je proći jedno pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, te je uspio da inkasira ozbiljnu novčanu cifru. 

Iako nisu uspjeli proći protiv Slovana iz Bratislave (3:2 ukupni rezultat), u Mostaru mogu zadovoljno trljati ruke. Inkasirao se ozbiljan novac, a šansa za igranje grupne faze jednog europskog takmičenja je itekako 'živa'. 

Ukupno su Mostarci, samo od Lige prvaka, već uspjeli da zarade 660 hiljada eura (oko 1,3 miliona KM). Da stvar bude bolja, još novca ih čeka u Europa ligi. 

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

Sam dolazak u treću rundu kvalifikacija za ovo takmičenje sa sobom nosi nagradu od 550 hiljada eura (oko 1,1 milion KM). Ako ne prođu i ovu rundu, još imaju jednu šansu u playoffu Konferencijske lige. 

Eliminacija u ovoj rundi donijela bi prvaku BiH još 750 hiljada eura (oko 1,5 milion KM), a kada bi uspjeli ući u grupnu fazu ovog takmičenja, to bi značilo, za bosanskohercegovačke uslove, nevjerovatnih 2,94 miliona eura (oko 5,7 miliona KM)

U svakom slučaju, osim novca i prestiža, svaka pobjeda Zrinjskog nosi bolji koeficijent za naše klubove u Europi. Svakako se nadamo da će Mostarci uspjeti proći dalje u trećoj rundi kvalifikacija za Europa ligu, gdje igraju, najvjerovatnije, protiv ekipe Breiðablik sa Islanda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije