Liga prvaka: Zrinjski traži historijsku pobjedu u Bratislavi

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Zrinjski traži historijsku pobjedu u Bratislavi
Foto: Facebook / HŠK Zrinjski - Slovan Bratislava

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski igra drugi meč drugog pretkola Lige prvaka protiv ekipe Slovana iz Bratislave na stadionu Tehelné pole, u utorak, 1. augusta, u 20:30 sati. 

U prvoj utakmici, koja se igrala u Mostaru prethodni utorak, Zrinjski je na nesretan način izgubio rezultatom 1:0. Iako su bili bolji cijeli meč, gosti su iz jedine šanse uspjeli postići pogodak. 

Sada Mostarci moraju doći na gostujući teren i pobijediti s barem dva gola razlike, ako žele proći bez produžetaka. 

Podcast S Armom: Razgovor o mentalnom zdravlju novinara s Borkom Rudić i prof. dr. Mirnom Marković

Podcast S Armom: Razgovor o mentalnom zdravlju novinara s Borkom Rudić i prof. dr. Mirnom Marković

Produžetci i penali bi svakako probudili loša sjećanja među igračima Zrinjskog, koji su prethodne sezone na penale ispali baš protiv tima iz Bratislave. 

Inače, pobjedom u večerašnjem susretu bi Zrinjski mogao doći do najvećeg uspjeha u bosanskohercegovačkom fudbalu, poslije rata. Naime, pobjedom bi osigurali nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, s tim da bi još imali šansu za grupne faze i Lige prvaka i Europa lige. 

S druge strane, čak i da ispadnu iz Lige prvaka večeras, Zrinjski će imati još minimalno dvije šanse da dođe do grupne faze jednog europskog takmičenja. Porazom u večerašnjem meču, Zrinjski ide u treće pretkolo Europa lige, a ako ispadne i u ovom takmičenju, ide u play-off Konferencijske lige. 

Meč na stadionu Tehelné pole počinje u 20:30 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije