Uživo iz Mostara: HŠK Zrinjski - Slovan Bratislava 0:1

5
N. Ž.
Uživo iz Mostara: HŠK Zrinjski - Slovan Bratislava 0:1
Foto: Facebook / Fudbaleri Zrinjskog pred meč protiv Slovana iz Bratislave

Poštovani čitatelji portala Radiosarajevo.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice iz Mostara, nu drugom pretkolu Ligu prvaka u kojem se sastaju prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski i predstavnik Slovačke Slovan Bratislava. 

Susret počinje u 21:00 sat. Radi se o historijskom dvomeču, imajući u vidu da bi Zrinjski, prolaskom u ovom pretkolu, ostvario zagarantovan nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, uz mogućnost da dođu do grupne faze i Lige prvaka i Europa lige. 

90+7'

Kraj meča u Mostaru, poraz Zrinjskog. 

90+7'

Još jedan šut, 13. na meču, za Mostarce. Još nema promjene rezultata, kraj je sve bliže. 

90+4'

Zrinjski napada i dalje, ali igrači su umorni, to se vidi. Svakako je da ćemo ekipu koja prolazi saznati u Bratislavi, ali Slovan je u puno boljoj poziciji s ovih 1:0.

90+1'

Igrat će se još 7 minuta nadoknade. 

89'

Redaju se napadi Mostaraca, konstantno je lopta pred golom Borjana, ali je kanadski golman odlično raspoložen. Još samo sudijska nadoknada ostaje za Zrinjski da dođu do izjednačenja. 

87'

Još malo više od dvije minute, plus sudijska nadoknada. Zrinjskom nedostaje malo da dođe do tog ključnog gola. 

82'

Pomalo je nevjerovatno da Zrinjski još nije došao do gola. Imaju 10 šuteva, od čega tri prema golu Borjana, dok je jedan od šuteva van okvira pogodio vanjski dio stative. Nadamo se svakako da će se ovaj nedostatak sreće 'vratiti' Mostarcima. 

79'

Nova prilika za Zrinjski. Sve manje vremena za Mostarce u prvom meču, još malo više od 10 minuta plus sudijska nadoknada. 

74'

Nova pauza za osvježenje igrača. Zrinjski ima još 15 minuta da dođe do pozitivnog rezultata u prvoj utakmici. 

73'

Zrinjski ne prestaje s napadima, upućen još jedan šut, ali van okvira gola. 

71'

Nova gužva i novi dobar napad za Zrinjski, ali inicijativa još nema rezultata. Semafor kaže: 1:0 za Slovan. 

69'

Uzvraćaju i Slovaci. Zrinjski mora krenuti ofanzivnije, što će sigurno otvoriti prilike za kontre gostiju. 

64'

Na teren je ušao Nemanja Bilbija. Pored njega, ušli su i Kožulj i Jukić, ali će sve nade navijača mostarskog tima biti u napadaču reprezentacije Bosne i Hercegovine. Teren su napustili Stanić, Ivančić i Tičinović.

64'

Još jedna gužva pred golom gostiju iz Slovačke, ali bez izjednačujućeg pogotka. Zrinjski nastavlja s napadima. 

61'

Po svim metrikama, Zrinjski je bolji u ovom meču. Imaju više lopte u nogama, više šuteva, udaraca iz ugla, te opasnih napada. Ipak, semafor kaže: 1:0 za Slovan. 

58'

Još jedan šut po golu, ali bez opasnosti po gol Borjana. Mostarci vraćaju inicijativu nakon šoka zbog primljenog pogotka. 

57'

Zrinjski odmah krenuo po izjednačenje. Dva brza udarca iz ugla za Mostarce, ali bez pogotka. Prvak Bosne i Hercegovine ima mnogo vremena da dođe do gola kojeg zaslužuje po svemu prikazanom. 

55'

Strijelac pogotka je Zubaru. VAR je gledao pogodak, ali ipak nije odlučio da poništi gol tima iz Bratislave. Šteta za Zrinjski. 

52'

GOL ZA SLOVAN BRATISLAVA

52'

Inicijativa na strani gostiju. Sada imaju i slobodan udarac u opasnoj zoni. Mostarci su u defanzivi u prvom dijelu drugog poluvremena. 

49'

Bolji start Slovana, definitivno se čini da su na teren izašli u nadi da će preuzeti kontrolu nad utakmicom. Ipak, i Zrinjski je opasan. 

46'

Počelo je drugo poluvrijeme, sretno Mostarci! 

45+6'

Kraj prvog poluvremena, Zrinjski - Slovan 0:0. 

45+4'

ŠANSA ZA ZRINJSKI

Prvi šut prema golu Borjana. Konkretniji napad Mostaraca i nastavak fantastične igre u prvom poluvremenu. 

45+2'

Slovan opet pred golom Zrinjskog, ali nema briga za odbranu Zrinjskog. Odlično poluvrijeme prvaka Bosne i Hercegovine, šteta što fali taj pogodak. 

45'

Igrat će se još šest minuta u prvom poluvremenu. 

44'

Velika gužva pred golom Slovana, ali na kraju samo korner. Zrinjski ima više od igre, a golu je sve bliži. 

41'

Nova pauza za igrače, ovog puta se na povredu žali jedan igrač Zrinjskog. 

38'

Iako se Slovan oslobodio pritiska, osjećaj ostaje da je Zrinjski daleko bolji u ovom meču. Šteta što do sad ovu inicijativu nisu pretvorili u pogodak

35'

Kratka pauza za fudbalere oba tima, jedan igrač Slovana je zatražio medicinsku pomoć. 

32'

Više od pola sata igre je prošlo na Stadionu pod Bijelim brijegom. Još nema golova, a Slovan je sada malo došao 'do daha'. Igra se najviše na sredini terena. Slovaci su imali jedan opasan slobodan udarac, ali bez veće opasnosti po Mostarce. 

29'

Novi udarac iz ugla za Mostarce, ali bez veće opasnosti po gol Milana Borjana. 

27'

U Mostaru je trenutno 32 stepena, pa je sudijski tim odlučio dati pauzu za osvježenje. Mostarci nastavljaju da borde svoju ekipu, koja dominira. 

26'

Sada jedan duži napad Slovana. Držali su loptu više od minut, što je prvi put od početka utakmice, ali bez opasnosti po Mostarce. 

23'

Apsolutna opsada gola Slovana, tim iz Bratislave rijetko prelazi centar igrališta. Nadamo se da će Mostarci uspjeti doći do gola, koji bi bio kruna ovog ogromnog pritiska od početka meča. 

20'

Na nekih 20 minuta od početka utakmice, Zrinjski apsolutno dominira. Imaju više loptu u posjedu (60 posto), te imaju dva šuta i dva udarca iz ugla. Slovaci još ne mogu doći do ozbiljne igre, mada su priprijetili nekoliko puta. 

18'

Opet prijeti Slovan, nakon dobre akcije Zrinjskog koja je prekinuta ofsajd pozicijom. Ipak, još uvijek je sva kontrola u nogama mostarske ekipe. 

15'

Interesantno je da za Slovan brani Milan Borjan, reprezentativac Kanade srbijanskih korijena. On je često bio meta hrvatskih navijača tokom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, a u Slovanu se nalazi na posudbi iz Crvene Zvezde. 

13'

ŠANSA ZA ZRINJSKI

Ćuže se ubacio iza leđa odbrane Slovana, ali je šutirao preko gola. Nastavlja se dominacija Zrinjskog. 

11'

Navijači u Mostaru mogu biti zadovoljni početkom utakmice. Još nije bilo prave opasnosti pred golom Milana Borjana, ali Zrinjski kontroliše meč. 

8'

Priprijetili su i Slovaci. Odbrana Zrinjskog je na visini zadatka, i sve je završilo loptom za Mostarce. 

6'

Novi korner za Mostarce, koji su krenuli silovito. Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da u prvih pet minuta utakmice, Zrinjski drži posjed čak 96 posto! 

4'

Prvi korner za Zrinjski, nakon šuta koji je otišao van okvira gola. Ipak, lopta je izbačena van šesnaesterca Slovana. 

3'

Prva prilika na meču za Zrinjski, imali su slobodan udarac s desne strane, ali nije bilo opasnosti po gol Slovana. 

0'

Počeo je meč HŠK Zrinjski - Slovan Bratislava, sretno Mostarci! 

20:55

Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u post-ratnoj historiji Bosne i Hercegovine. Ako uspiju proći Slovan, Zrinjski će postati prvi bosanskohercegovački klub koji će igrati grupnu fazu jednog europskog takmičenja. To pokazuje i ogroman interes navijača za ovu utakmicu, a tribine stadiona u Mostaru će biti ispunjene do posljednjeg mjesta. 

20:40

HŠK Zrinjski je na svom Facebooku podijelio dio atmosfere s ulica Mostara pred večerašnji meč. 

Sve generacije u bijelom! Mi smo obitelj - Zrinjski! 🤍❤️ #HŠKZ #MostarskiEuropski

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Tuesday, July 25, 2023
20:30

Objavljeni su i sastavi za početak meča. Trener HŠK Zrinjski, Krunoslav Rendulić, iznenadio je odlukom da od prve minute ne igra Nemanja Bilbija. 

Za Mostarce će igrati: Marić, Memija, Barišić, Senić, Ćorluka, Čanađija, Stanić, Ivančić, Tičinović, Ćuže, Kiš. Na klupi su ostali: Soldo, Nir On, Marin, Jukić, Zlomislić, Sabljić, Malekinušić, Ramić, Jakovljević, Batarelo, Kožulj i Bilbija.

Za Slovan iz Bratislave od prve minute igraju: Borjan, Lovat, Bajrić, Kashia, Pauschek, Kankava, Savvidis, Tolić, Zuberu, Barseghyan i Čavrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije