Liga prvaka: Zrinjski dominirao, ali izgubio od Slovana iz Bratislave

3
N. Ž.
Liga prvaka: Zrinjski dominirao, ali izgubio od Slovana iz Bratislave
Foto: Facebook / HŠK Zrinjski - Slovan Bratislava

U prvom meču drugog pretkola Lige prvaka prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski je izgubio od ekipe Slovana iz Bratislave, a rezultat je glasio 0:1. 

Pune tribine Stadiona pod Bijelim brijegom mogle su vidjeti apsolutnu dominaciju svog tima, ali je na kraju pobjedu odnio gost iz Slovačke. 

Kroz cijelo prvo poluvrijeme, bolji je bio Zrinjski. Iako su imali samo jednu šansu, djelo Ćužeta u 13. minuti, Mostarci su dominirali svim statističkim metrikama. 

Sudar u centru Sarajeva, stvorile se velike gužve

Sudar u centru Sarajeva, stvorile se velike gužve

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0, a navijači Zrinjskog su se svakako nadali da će dominaciju i inicijativu pretvoriti u pogodak. 

Nažalost, desilo se suprotno. Jedan opasan slobodan udarac ekipe iz Bratislave u 53. minuti završio je pogotkom, a strijelac je bio Zubaru. VAR je gledao ovaj gol, ali je ipak ostalo - 1:0 za Slovan. 

53’ | Zuberu dovodi goste u vodstvo! #HŠKZ #MostarskiEuropski __________ HŠK Zrinjski 0:1 ŠK Slovan

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Tuesday, July 25, 2023

Nakon toga, Mostarci su napali intenzivnije, a najbolju šansu vidjeli smo u 63. minuti. Opet se u prilici našao Ćuže, ali nije uspio doći do pogotka. 

U 70. minuti, nakon gužve u šesnaestercu, Kiš je šutirao prema golu Milana Borjana, ali je kanadski golman uspio da 'izvadi nemoguće'

Do kraja meča, još vrijedi izdvojiti šansu iz 79. minute, kada je Čorluka pogodio vanjski dio stative. To je sve što je Zrinjski uspio da uradi do kraja meča. 

Revanš susret igra se za sedam dana u Bratislavi, na stadionu Tehelné pole, gdje je ranije ove godine igrala i reprezentacija Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije