Sergej Jakirović: U Mostaru sam naučio igrati nogomet

0
Radiosarajevo.ba
Sergej Jakirović: U Mostaru sam naučio igrati nogomet
Foto: Bljesak.info / Feđa Ibrulj i Sergej jakirović

Ja sam taj koji sam sebi stvara pritisak. Taj pritisak podižem ili spuštam, ne treba meni niko stvarati pritisak. Mislim da imamo priliku već ovog vikenda osigurati naslov prvaka što je svakako rezultat koji će bilo koja momčad ponoviti u nekom narednom periodu", reći će Sergej Jakirović u podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

U igračkoj karijeri je prošao kroz veliki broj klubova. Od Neretve preko Istre, Kamen Ingrada, Zagreba, Rijeke, Sesveta, Pashinga, nekolicine niželigaša u Hrvatskoj.

 U vrijeme dok je nosio dres jednog od najvećih klubova u Bugarskoj, Jakirović je izborio status reprezentativca BiH u ciklusu kvalifikacija za SP 2006. godine u Njemačkoj.

Armin Hodžić ulazi u Hrvatski sabor, Konaković mu među prvima čestitao

Armin Hodžić ulazi u Hrvatski sabor, Konaković mu među prvima čestitao

Na utakmici osmine finala Kupa ZNS-a između Lučkog i Ponikvi (6-5), pri izvođenju penala obranio je čak tri gostujuće momčadi.

Valjda nisu znali da je Sergej prvo počeo kao golman, što i nije iznenađenje s obzirom da je njegov otac dugo vremena bio golman, jedan od ponajboljih u malom nogometu.

Kao trener prije nego što će doći u Mostar vodio je Sesvete, Goricu, Maribor.

"Moj izbor trenera kojem se divim danas je Jürgen Klopp. Taj njegov nogomet, visokog ritma, nema stajanja, visok intenzitet. Taj stil koji je on gajio i dok je vodio Mainz, kasnije Borussiju" reći će Sergej.

Od 24 sata dobar dio vremena je posvetio nogometu, nekada kaže i dok spava sanja neke kombinacije, akcije, voli otići pogledati utakmice nižih liga, juniora, kadeta, prati sve igrače koliko može, razgovora sa menadžerima, trenerima, ništa ne propušta slučaju kada ga interesira neki igrač.

Pogledajte dio intervjua koju je sa Jakirovićem vodio Feđa Ibrulj:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije