Marinović i Jakirović nakon utakmice: Igra do i nakon crvenog kartona...

0
Radiosarajevo.ba
Marinović i Jakirović nakon utakmice: Igra do i nakon crvenog kartona...
scsport.ba/Radiosarajevo.ba / Sergej Jakirović i Vinko Marinović

Sarajevo je poraženo od Zrinjskog na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u utakmici 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (0:1), a to je bio prvi poraz bordo kluba ove sezone.

Ujedno bio je to i prvi poraz u Premijer ligi za Vinka Marinovića od kada je preuzeo klupu Sarajeva, piše scsport.ba.

“Prije svega, čestitao bih Zrinjskom na pobjedi. Odigrali smo izuzetno loše prvo poluvrijeme. Nakon gola Zrinjski je imao još dvije-tri dobre prilike i moglo je biti i više razlike”, rekao je Marinović, dodavši:

“U drugom poluvremenu pokušavali smo. Imali smo posjed, ali nismo postigli taj gol. Kada ne postigneš gol ne možeš ni očekivati da se nešto okrene”.

Sarajevo u srijedu očekuje novi okršaj sa Zrinjskim u okviru Kupa Bosne i Hercegovine.

Imali smo dosta kadrovskih problema. Vidjet ćemo kakvo će stanje biti. Morat ćemo nešto mijenjati”, istakao je trener Sarajeva.

S druge strane Zrinjski večeras slavi.

Sergej Jakirović tako ima sjajan start na klupi Plemića, a došao je do drugog trijumfa od kada predvodi mostarski klub.

“Čestitao bih svojim dečkima. Odigrali su dobru utakmicu. Podijelio bih susret na dva dijela – do crvenog kartona i nakon crvenog kartona. Trebali smo voditi i sa više razlike do crvenog kartona”, rekao je Jakirović, dodavši:

“Nakon što smo ostali sa igračem manje, Sarajevo nije imalo šta izgubiti i krenulo je. Odbranili smo se. Bio nam je cilj odbraniti se. Dali smo sve od sebe i zasluženo pobijedili”, poručio je Jakirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije