Senzacija u Kneževini: Monaco i Atletico posljednji putnici u četvrtinale

Radiosarajevo.ba
Senzacija u Kneževini: Monaco i Atletico posljednji putnici u četvrtinale
Screenshot / Twitter: Monaco - Manchester City
Posljednje utakmice osmine finala Lige prvaka ponudile su polovično uzbuđenje za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, budući da smo na samo jednoj utakmici vidjeli golove.

Kako je bilo i za očekivati, najzanimljiviji meč, jedini sa golovima, odigran je u Monacu gdje je istoimena domaća ekipa dočekala Manchester City, drugog preostalog engleskog predstavnika u Ligi prvaka.

Domaća ekipa, u podmlađenom sastavu, igra zaista sjajno ove sezone, a to su pokazali i u prvom susretu u Engleskoj, te su i večeras na samom startu pokazali svu svoju snagu, postigavši dva gola u samo pola sata igre.

Kao što su i priželjkivali, Monaco je stigao do rane prednosti u 8. minuti, kada je precizan bio Mbappe, a očajna igra Cityja u prvom dijelu nagovještavala je da bi domaći mogli stići i do drugog gola koji bi značio prednost u ukupnom omjeru. Upravo tako, 21. minutu nakon prvog gola, pogotkom Fabinha domaći stižu do velike prednosti na opće oduševljenje domaćih navijača.

No, drugo poluvrijeme donijelo je brojne promjene u igračkom omjeru na terenu, te je City uspio napokon da posloži svoje kockice nakon pauze. Dugo su opsjedali gol domaći nogometaši engleskog tima, a sjajni Subašić sa gol crte spašavao je Monaco sve do 71. minute kada je odbrana "pukla", što je iskoristio Sane za preokret i pogodak koji je tada Cityju garantovao prolaz u četvrtfinale.

Ipak, samo šest minuta kasnije snove engleske momčadi ponovo je srušio Bakayoko, pogodivši nakon asistencije Lemara u 77. minutu, za novu prednost koja je Monacu osigurala prolazak dalje.

City se grčevito borio do kraja susreta, no nije im pošlo za rukom da postignu i drugi gol u ovom susretu, te su nogometaši iz Kneževine uspjeli stići do velikog uspjeha i prolaska u četvrtfinale elitnog takmičenja Starog kontinenta.

Druga utakmica, koju su u Španiji odigrali Atletico Madrid i Bayer iz Leverkusena, bila je daleko nezanimljivija u odnosu na meč iz Monaca. Domaći Atletico u ovaj susret ušao je sa velikim kapitalom, odnosno pobjedom sa gostujućeg terena u prvom susretu, kada su u Njemačkoj slavili sa 2:4.

Igrom koju inače u svom timu gaji Diego Simeone, domaći nogometaši zadržali su tu veliku prednost stečenu u prvoj utakmici u Njemačkoj, kada su već "otškrinuli" vrata četvrtfinala.

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično izjednačeno i većinom je pripalo gostujućim nogometašima, koji su se strastveno borili da stignu do ranog pogotka za kakvu-takvu nadu u prolazak. S druge strane Atletico je snažnom odbranom zatvorio sve prilaze golu, zbog čega igrači Bayera nijednom nisu uspjeli uputiti šut u okvir gola.

Otprilike u sličnom ritmu nastavljeno je i drugo poluvrijeme, sa još zatvorenijom igrom Atletica, koji je večeras štedio svoju napadačku snagu. Njihovo povlačenje ispred gola igrači Bayera pokušavali su iskoristiti za preokret, zaprijetivši nekoliko puta Oblaku na golu domaćih.

Ipak, nogometaši njemačkog tima nisu uspijevali da stignu do nikakve prilike ni u drugom poluvremenu, te je susret završen sa početnim rezultatom, bez mnogo problema za špansku ekipu koja je zajedno sa Monacom postala posljednji učesnik četvrtine finala Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije