Juventus rutinski protiv Porta, Leicester izbacio Sevillu

Radiosarajevo.ba
Juventus rutinski protiv Porta, Leicester izbacio Sevillu
Poznata su još dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka. Barceloni, Bayernu, Borussiji Dortmund i Real Madridu pridružli su se Leicester City i Juventus.

Juventus - Porto 1:0 (3:0)

Juventus je u prvom susretu protiv Porta na stadionu Dragao slavio rezultatom 2:0. Stara dama nije imala mnogo problema ni u revanš susretu. Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu, Dybala je zaprijetio u na samom početku u trećoj minuti, ali nije bio precizan. Mandžukić je pokušao 20 minuta kasnije, ovaj put na mjestu je Casillas.

U 40. minuti susreta umjesto Casillasa pokušaj Higuaina rukama bani Maximiliano Pereira i dobija direktan crveni karton, a Juventus jedanaesterac. Precizan s bijele tačke bio je Paulo Dybala za vodstvo Juventusa. Ostalo je 1:0 nakon prvih 45 minuta susreta. Juventus je u drugom poluvremenu rutinski zadržao prednost i s ukupnih 3:0 prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Miralem Pjanić je susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Leicester City - Porto 2:0 (3:2)

U drugom susretu odigranom večeras Leicester je na King Power stadionu dočekao Sevillu. Andalužani su slavili u prvom susretu rezultatom 1:0. Lisice su počele mnogo bolje igrati nakon otkaza Claudiju Ranieriju. Večeras su odlično otvorili utakmicu. U 27. minuti nakon centaršuta Riyada Mahreza najspretniji u šesnaestercu Seville bio je Wes Morgan. Ostalo je nakon prvog poluvremena 1:0 za Leicester.

Samo devet minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Lisicama da dođu i do drugog gola na utakmici. Marc Albrighton je šutirao s vrha šesnaesterca i pogodio donji desni ugao gola Rica. U 74. minuti Sevilla je ostala sa deset igrača na terenu. Drugi žuti karton dobio je Samir Nasri. Samo pet minuta kasnije Daniele Orsato je pokazao na bijelu tačku. Schmeichel je skrivio jedanaesterac, a potom se iskupio za grešku i odbranio udarac N'Zonzija. Ostalo je do kraja 2:0 za Leicester City, koji je tako izborio četvrtfinale Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije