Poslastica u Kneževini, revanš na Calderonu samo formalnost

Radiosarajevo.ba
Poslastica u Kneževini, revanš na Calderonu samo formalnost
Facebook / Trening Atletico Madrida
Večeras ćemo saznati i dva posljednja tima koja idu u četvrtfinale Lige prvaka.

Atletico iz Madrida je vrata četvrtfinala odškrinuo već u Njemačkoj, kada je u prvoj utakmici slavio protiv Bayera sa 4-2, a pogotke za madridski tim su postigli Niguez, Griezman, Gameiro i Torres, dok su za domaćine pogađali Bellarabi i Savić (autogol).

Zbog prednosti od dva pogotka, Atletico Madrid bi večeras trebao imati daleko lakši posao. Igraju pred svojim navijačima, favoriti su. Uz to, Bayer Leverkusen će danas biti bez dva standardna štopera – Jonathana Taha i Omera Topraka koji su van ekipe zbog ozljeda. Umjesto njih na mjestu štopera trebali bi igrati Tin Jedvaj i Aleksandar Dragović.

Kod Atletico Madrida pod upitnikom su Kevin Gameiro i Fernando Torres. Iako su obojica trenirali, ne zna se da li će nastupiti na večerašnjoj utakmici. Postoje šanse da Angel Correra čini napadački tandem sa Antoine Griezmannom.

Fenomenalnu prvu utakmicu odigrali su Manchester City i Monaco, a engleski klub je slavio 5:3 nakon što je gubio 2:3.

U Francuskoj ligi 1, Monaco je treća najbolja ekipa u odbrani, ali to njihova napadačka kvaliteta ih je podigla iznad PSG-a. Sada, nakon prve utakmice protiv Manchester Cityja, sve više se priča o Bernardu Silvi, Kylian Mbappeu, Thomas Lemaru i Fabinhu.

U konačnici, ove mlade zvijezde su bile vitalne u Monacovom usponu. Unatoč tim igračima i reinkarniranom Radamel Falcaou, Monaco je postigao samo devet golova u grupnoj fazi dok su primili sedam.

U prvoj utakmici, Manchester City je bio izuzetno osjetljiv na Monacove kontra napade. Građani su možda dominirali sa 67% posjeda lopte, ali njihovih 10 pokušaja na gol su bili iza 15 pokušaja Monaca na toj utakmici.

Pep Guardiola će teško otkloniti klimavu obranu Manchester Cityja od sada pa do kraja sezone, tako da će teret biti na napadačima i nekoliko golova koje moraju postići protiv Monaca u srijedu kako bi osigurali prolaz, ali sve to ukoliko bi Monaco postigao dva gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije