Senijad Ibričić o teškim optužbama: "Porodičan sam čovjek, s nekim stvarima se nikad ne bih igrao"

1
Radiosarajevo.ba
Senijad Ibričić o teškim optužbama: "Porodičan sam čovjek, s nekim stvarima se nikad ne bih igrao"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Senijad Ibričić

Nakon što je Nogometni savez BiH u petak, 5. aprila, u svom službenom glasniku naveo da je Senijad Ibričić prijetio sudiji Mateu Musi, oglasio se i suspendovani sportski direktor FK Sarajevo.

Savez je u dokumentu naveo da je Ibričić kažnjen jer je prvobitno oko 16:00 sati prije početka utakmice ušao u svlačionicu za sudije i glavnom sudiji Mateu Musi se obratio riječima: "Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!", nakon čega se udaljio iz svlačionice te je tako upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice.

Ibričić se na zvaničnom Instagram profilu osvrnuo na ove optužbe.

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

"Ne želim komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu. Pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju N/FS BiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da sama donese svoj sud", napisao je Ibričić i dodao:

"Porodičan sam čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da će NS BiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije".

Procurile prijetnje Ibričića upućene sudiji Musi: "Znam gdje radiš, šta ti žena radi..."

Procurile prijetnje Ibričića upućene sudiji Musi: "Znam gdje radiš, šta ti žena radi..."

Podsjetimo, Disciplinska komisija N/FS BiH je krajem marta odredila brojne kazne za FK Sarajevo, a danas su u zvaničnom glasniku naveli šta se tačno događalo na kontroverznom susretu protiv Borca.

Komisija je razmatrala izvještaje službenih lica s revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena igrača domaćeg tima.

Ibričić je, između ostalih, kažnjen zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije