Procurile prijetnje Ibričića upućene sudiji Musi: "Znam gdje radiš, šta ti žena radi..."

1
Radiosarajevo.ba
Procurile prijetnje Ibričića upućene sudiji Musi: "Znam gdje radiš, šta ti žena radi..."
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Borac

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u svom je Službenom glasniku objavio detalje kazne za FK Sarajevo, ali i pojedince iz premijerligaša s Koševa koji su izazvali incident u prekinutom revanš meču četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca iz Banje Luke.

Klub je kažnjen oduzimanjem tri boda, uz novčanu koja je izrečena i predsjedniku kluba Ismiru Mirviću, sportskom direktoru Senijadu Ibričiću i treneru Simonu Rožmanu.

Sva trojica su dobili i vremensku zabranu obavljanja dužnosti, s tim da je Rožmanu kazna uvjetna.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Posebno je zanimljiv dio u kojem se obrazlaže kazna Ibričiću koji je, inače, bio prijavljen kao drugi pomoćni trener kluba na ovoj utakmici.

"Ustao je s klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno s glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike 'Idemo napolje', pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren, uslijed čega utakmica nije nastavljena", navodi se u Glasniku.

Detalji kazne za FK Sarajevo i Ibričića

Foto: Screenshot / Službeni glasnik Nogometnog saveza BiH: Detalji kazne za FK Sarajevo i Ibričića

Burno je bilo i prije utakmice u svlačionici, prema ovoj objavi, gdje se ponovo spominje Ibričić.

Tako se za Ibričića navodi da je "oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice (Mateo Musa iz Čitluka, op.a) obratio se riječima:

"Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!", nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice", objavio je NSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije