Hoće li i Mateo Musa, glavni krivac za dešavanja na utakmici Sarajevo – Borac, biti kažnjen?

0
Radiosarajevo.ba
Hoće li i Mateo Musa, glavni krivac za dešavanja na utakmici Sarajevo – Borac, biti kažnjen?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Borac

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zasjedala je u srijedu, 27. marta, a FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem tri boda zbog napuštanja terena za igru...., ekskluzivno je objavio portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Disciplinska komisija NSBiH donijela je i sljedeće odluke:

- Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu u trajanju od godine i novčanom kaznom od 2.000 KM.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

- Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM.

- Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM.

- Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

- Oficir za sigurnost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza.

Naravno, očekuje se da će se tim sa Koševa žaliti Drugostepenoj komisiji i da će se možda smanjiti kazna.

Ipak, ono što sada najviše interesuje sportsku javnost u BiH jeste jedno pitanje – Hoće li i glavni krivac, odnosno sudija Mateo Musa, biti kažnjen zbog dešavanja na utakmici četvrtfinala Kupa BiH?

Musa je izuzetno lošim suđenjem, na štetu FK Sarajevo, doprinio za podizanje tenzija i ostalih dešavanja na najvećem bh. stadionu.

Saznajemo: Žestoka kazna za FK Sarajevo, kažnjeni i Rožman, Ibričić i Mirvić

Saznajemo: Žestoka kazna za FK Sarajevo, kažnjeni i Rožman, Ibričić i Mirvić

Da razjasnimo, Musa nije mogao doći na Koševo da sudi bez odluke Komitet za sudije i suđenje N/FSBiH.

Ovo tijelo Saveza čine: Robert Zrilić, predsjednik, Hrvoje Turudić prvi potpredsjednik, Elmir Pilav, drugi potpredsjednik, te članovi Duško Vujičić, Adnan Alispahić i Miro Hrkać.

Oni su odredili Musu da dijeli pravdu na ovom meču. Logično se postavlja pitanje – je li Musa imao nalogodavce da onako loše sudi? Da li će ga isti spasiti od zaslužene kazne, jer nije sankcionisan niti nakon grešaka u Banjoj Luci – kada su u prvenstvu snage odmjerili isti rivali. Stoga se ponovo postavlja pitanje – je li konačno došlo vrijeme da se angažuju strani suci, kao što rade zemlje iz regiona ili ćemo nastaviti gledati sudijske nepravede na bh terenima?, piše SCSport.

Dakle, ostaje da vidimo hoće li Musa konačno biti kažnjen ili će ,kao što je to bila praksa do sada, biti ”nagrađen” da ne dijeli pravdu nekoliko kola i da kasnije ponovo bude vraćen na bh. stadione? U BiH je sve moguće…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije