FK Sarajevo se oprostio od bh. velikana Abdulaha Sidrana

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo se oprostio od bh. velikana Abdulaha Sidrana
Foto: Radiosarajevo.ba / Abdulah Sidran

Bosanskohercegovačku javnost je kasno sinoć duboko potresla vijest o smrti proslavljenog bosanskohercegovačkog pjesnika, pisca, scenariste i akademika Abdulaha Sidrana.

Abdulah Sidran je preminuo u 80. godini nakon duge i teške bolesti, a izrazi suosjećanja i prisjećanja na njegova velika i mnogobrojna dostignuća pristižu sa svih strana.

Nakon što su to ranije danas učinili iz Fudbalskog kluba Željezničar, od Sidrana su se oprostili i iz drugog sarajevskog premijerligaša Sarajeva. Bordo klub je na društvenim mrežama podijelio sliku Sidrana uz njegov poznati citat o glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

“Ne može se živjeti u Sarajevu. U Sarajevu kad živiš, previše vremena potrošiš. Dok tamo, dok ovamo, prođe jutro. Dok ovo, dok ono, ode dan. Jeste, doduše, sve to bude među ljudima. I bude, uglavnom lijepa priča. Život je kratak za Sarajevo”, riječi su Abdulaha Sidrana koje je Sarajevo citiralo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije