FK Željezničar se oprostio od Abdulaha Sidrana i prisjetio se njegovih riječi iz 2022. godine

5
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar se oprostio od Abdulaha Sidrana i prisjetio se njegovih riječi iz 2022. godine
Foto: Facebook / Abdulah Sidran

Legendarni bh. pjesnik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u subotu, 23. marta, u 80. godini nakon duge i teške bolesti, a od njega se oprostio i FK Željezničar, klub čiji je bio veliki navijač.

FK Željezničar izrazio je saučešće porodici Sidran, prijateljima i svim ožalošćenima, a potom je i podsjetio na riječi koje je bh. velikan izgovorio prije dvije godine o klubu i navijačima Plavih.

"Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju! Željo je stari radnički klub, dvadesetih godina prošlog stoljeća nastao, tako što je regrutovao prvu radničku klasu ondašnjeg Sarajeva. To je bilo još uvijek predindustrijsko doba. Austro-Ugarska je stigla, a jedini privredni segment u Sarajevu bila je željeznička radiona.

Sjajne vijesti: Anes Bostandžić osvojio bronzanu medalju na Europskom prvenstvu

Sjajne vijesti: Anes Bostandžić osvojio bronzanu medalju na Europskom prvenstvu

Fabrika je bila na Pofalićima, a uposlenici su dolazili s Vratnika i iz Starog grada. Ti radnici su na posao nosili meterize, a kad se taj turcizam prevede to znači kantica. U tome su nosili hranu, a zbog toga su navijače Željezničara prozvali kantičarima", rekao je Sidran 18. februara 2022. godine prilikom učlanjenja u klub s Grbavice.

Legendarni bh. pjesnik, filmski scenarist i veliki navijač Željezničara, Abdulah Sidran, preminuo je sinoć u 80. godini...

Posted by FK Željezničar on Sunday, March 24, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije