Selmir Pidro zvanično u MLS ligi, ostat će u Sarajevu do ljeta

0
Radiosarajevo.ba
Selmir Pidro zvanično u MLS ligi, ostat će u Sarajevu do ljeta
Foto: FKSarajevo.ba / Selmir Pidro prešao u MLS ligu

Fudbalski klub Sarajevo objavio je danas da je zaključen transfer Selmira Pidre u MLS ligu, u fudbalski klub St Louis City SC.

Novom klubu bh. lijevi bek priključit će se u ljeto ove godine, nakon što se završi sezona u Premijer ligi BiH.

"Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal! Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san!", rekao je Ismir Mirvić, predsjednik i vlasnik FK Sarajevo.

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Kao jedan od njenih prvih članova, početkom 2014. Selmir Pidro stigao je u Akademiju FK Sarajevo gdje je osvojio jedno prvenstvo i jedan kup i bio standardni reprezentativac omladinskih selekcija BiH u svom uzrastu. Kao standardni prvotimac FK Sarajevo u tri sezone osvojio je četiri trofeja uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19.

"Priča o Pidri i njegovom transferu u MLS ligu je priča o uspjehu Akademije i najava njenog još snažnijeg pozicioniranja kao vodeće akademije na ovim prostorima za najbolje mlade talente i buduće profesionalce", naveli su iz FK Sarajevo.

"Naša Akademija je najbolja u zemlji ali mi intenzivno radimo na tome da bude još bolja i da bude najbolje mjesto BiH i Balkana za razvoj mladih igrača na terenu, u učionici i da izrastaju u sjajne osobe i sportiste", istakli su većinski vlasnici FK Sarajevo Vincent Tan i Ismir Mirvić.

Kako objašnjavaju, u toku su unaprjeđenja kompletne infrastrukture koju mladi igrači imaju od vrhunskog trening centra, blizine smještaja, terena, vrhunske teretane do najboljih škola i savjeta nutricioniste.

Imajući u vidu veliku bosansku zajednicu koja živi u tom gradu, i u St. Louisu sa nestrpljenjem očekuju dolazak Pidre, koji će premijerno nastupiti u sezoni 2023.

"Pidro je vrlo vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom", objasnio je Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louisa.

"Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba", zaključio je Pfannenstiel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije