FK Sarajevo ozvaničio povratak Nihada Mujakića

1
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo ozvaničio povratak Nihada Mujakića
Foto: Screenshot/FK Sarajevo / Nihad Mujakić se vratio na Koševo

Odbrambeni fudbaler Nihad Mujakić novi/stari je igrač FK Sarajevo.

Bordo klub je danas zvanično saopćio da se 23-godišnjak vratio na Koševo i sa Sarajevom potpisao ugovor na dvije i pol godine.

"Prelijep je osjećaj vratiti se kući i opet igrati za voljeni klub. FK Sarajevo je moja prva ljubav i velika je čast i privilegija nositi bordo dres. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate u narodnom periodu i donijeti radost na lica naših navijača", istakao je Nihad Mujakić, prenosi se na zvaničnoj stranici višestrukog šampiona BiH.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

"Jedan od najboljih momaka koji je izašao iz naše Akademije, Nihad Mujakić, je na Koševu. Nihad je moderan odbrambeni igrač koji može igrati više pozicija u odbrani, a odlikuje ga i velika brzina. Osim toga, njegova lijeva noga je dominantnija, a upravo igrač takvih karakteristika nam je nedostajao u timu. Nihad je miljenik navijača i ima naše hrabro srce, a takve danas želimo imati u ekipi. Dobrodošao kući, Nihade!", istakli su iz Bordo kluba.

Dvadesettrogodišnji Nihad za Bordo tim je upisao 56 nastupa, na kojima je postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju, a bio je član ekipe koja je osvojila historijsku duplu krunu. Pored Sarajeva, igrao je još i za splitski Hajduk, Waasland-Beveren i KV Kortrijk.

Po završenim formalnostima Nihad će se pridružiti ekipi na pripremama u Ljubuškom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije