FS BiH / Selektor fudbalske reprezentacije BiH neće biti izabran ni 29. novembra

17. 11. 2017. u 15:37:00 AA

Shares: 19

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (IO N/FS BiH) na kojoj će biti biran selektor fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine neće biti održana 29. novembra, saznaje Anadolu Agency (AA).

Sastanak članova "fudbalske vlade", kojeg je sinoć za 29. novembra najavio potpredsjednik N/FS BiH Milorad Sofrenić, bit će prolongiran iz objektivnih razloga, jer će isti dan u posjetu Bosni i Hercegovini doći Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Shodno tome, sjednica IO na kojoj bi trebala biti donijeta odluka o novom selektoru bit će prolongirana za početak decembra, a tačan datum funkcioneri N/FS BiH usaglasit će u narednim danima.

I dalje jedina dva kandidata za selektora ostaju Meho Kodro i Amar Osim, potvrđeno je za AA u Savezu. Isto tako, Komisija za imenovanje selektora nastojat će obaviti razgovor s još nekima od potencijalnih kandidata, ukaže li se prilika da pregovaraju sa nekim od zvučnijih trenerskih imena iz BiH i inostranstva. Posebno interesantan im je Slaven Bilić, doskorašnji menadžer West Hama i nekadašnji selektor Hrvatske.

"U obzir za razgovor doći će samo treneri koji prihvataju najveću moguću mjesečnu platu u iznosu od 15.000 eura i kao imperativ u radu imaju jedan jedini cilj - plasman na EURO 2020.", ponovili su iz N/FS BiH.

Bez obzira što na jučerašnjem zasjedanju IO u Trening kampu N/FS BiH nije donijeta odluka o selektoru, u Savezu tvrde kako će se na narednoj decembarskoj sjednici ispoštovati prijedlog komisije. Dakle, novi selektor gotovo sigurno bit će onaj koga komisija u konačnici predloži.

Prema planu pojedinih čelnika N/FS BiH, koji bi trebao dobiti saglasnost svih članova IO, po prvi put "saradnike u stručnom štabu trebao bi birati novi selektor". Doduše poluatonomno. Učinio bi to na način da predstavnici IO predlože nekoliko kandidata, te se selektor opredijeli s kim će sarađivati u dvogodišnjem periodu, na koliko će biti potpisan ugovor s uposlenima u stručnom štabu nacionalnog tima BiH.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA