Papac: FK Željezničar ima veliki potencijal, želim biti dio toga

Radiosarajevo.ba
Papac: FK Željezničar ima veliki potencijal, želim biti dio toga
U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana konferencija za medije FK Željezničar povodom utakmice 15. kola Premijer lige BiH, u kojoj će Željezničar gostovati Borcu.

U odnosu na prošlu konferenciju za medije, stručni kadar Željezničara snažniji je za Sašu Papca, koji je nedavno imenovan za klupskog sportskog direktora, a danas se sa govornice Plavog salona prvi put obratio javnosti, prenosi Sport1.

"Nadam se da ćemo imati uspješnu i korektnu saradnju i nadam se da će Željezničar uz moju pomoć ostvarivati sve bolje i bolje rezultate", rekao je Papac.

"Malo šire razmišljam i želio sam da se priključim Željezničaru. Radio sam kao skaut u N/FS BiH tako da sam već dvije i po godine u radnom odnosu, ušao sam indirektno u bh. fudbal. Sada ulazim još bliže. Obavili smo posljednja dva mjeseca intenzivne pregovore, dobio sam jasnu sliku, ovaj klub ima veliki potencijal, ide prema naprijed i ja želim da budem dio toga", dodao je novi sportski direktor FK Željezničara.

Admir_Adzem_Sasa_Papac_RSA1.jpg - undefined

"Filter dovođenja igrača će biti mnogo rigorozniji nego do sada. Gledaćemo širu sliku, kroz saradnju šefa stručnog štaba i mene gledaćemo da pravimo što manje grešaka. Moj prioritet će biti fokus na omladinsku školu. Svaki dobar igrač je dobrodošao. Nebitno koje starosne dobi, i taj stariji igrač koji dođe, može naučiti našeg mlađeg, svaki dobar igrač će biti dobrodošao u naš klub. Ponavljam, fokus će biti kako na prvom timu tako i na omladinskoj školi. To su temelji kluba koji moraju biti jaki i čvrsti", smatra Papac

Na današnjoj pres konferenciji medijima se obratio i trener Admir Adžem.

"Pozdrav Saši, dobili smo čovjeka koji nam može pomoći. Poslije pauze dolazi utakmica sa starim rivalom, možemo očekivati igru na tri boda. Ne možemo računati na Srđana Stanića, sada se požalio na povredu i Zeba, svi ostali su zdravi i spremni. Bili smo u Međugorju na pripremama i pokušali ukloniti nedostatke u igri koje smo uočili i nadam se da ćemo se dobro pripremiti za ovu utakmicu", rekao je Adžem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije