Schalke dočekuje M'gladbach, Džekina Roma igra derbi u Lyonu

Radiosarajevo.ba
Schalke dočekuje M'gladbach, Džekina Roma igra derbi u Lyonu
AS Roma / S treninga Rome
Osam utakmica osmine finala nogometne Evropske lige igra se večeras.

Najzanimljiviji meč bi se trebao igrati u Lyonu između istoimenog kluba i Rome za koju nastupa kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

Ovo je svakako jedan od derbija parova osmine finale Europske lige, jer se sastaju trenutno četvrtoplasirana ekipa francuske Ligue 1, Lyon te italijanska Roma, koja se na tabeli Serie A nalazi odmah iza vodećeg Juventusa.

Ipak, u posljednje vrijeme se u nešto boljoj formi nalazi ekipa Lyona, koja je nanizala čak četiri pobjede i jedan remi, dok su Rimljani u zadnja četiri nastupa čak tri puta poraženi. Recimo još da su ova dva tima prije tačno 10 godina odmjerila snage i u osmini finala Lige prvaka, a dalje je prošla Roma, i to nakon što su prvo na svom terenu odigrali 0:0 te onda u uzvratu kao gosti slavili s 2:0.

Žrijeb se malo poigrao sa preostala dva njemačka predstavnika u Europskoj ligi i spojio ih već u osmini finala, a to se poklopilo tako da su uoči ovog prvog meča osmine finala, Schalke i Borussia odigrali i prvenstveni meč u kojem je Borussia na svom terenu slavila sa sigurnih 4:2.

Tako je za Schalke nastavljen novi negativni niz i sada su pet utakmica bez pobjede, uz dva vezana poraza. S druge strane je Borussia u pozitivnom nizu i trijumf nad Schalkeom im je bio četvrti uzastopni  u tri različita takmičenja. U prvom ovosezonskom prvenstvenom ogledu koji su igrali u Gelsenkirchenu, Schalke je slavio sa ubjedljivih 4:0.

APOEL dočekuje Anderlecht, dok će Kopenhagen ugostiti slavni holandski klub Ajax.

Manchester United sa brojnim zvijezdama putuje Rostovu, a menedžer „crvenih đavola“ Jose Mourinho nije zadovoljan terenom.

Gent i Genk će odmjeriti snage. Dva belgijska kluba će se boriti za četvrtfinale.

Celta Vigo igra protiv Krasnodara.

Parovi:

APOEL – Anderlecht 19:00 sati

Rostov – Manchester United 19:00 sati

Kopenhagen – Ajax 19:00 sati

Celta – Krasnodar 21:05 sati

Schalke – Borussia M'gladbach 21:05 sati

Lyon – Roma 21:05 sati

Olymipakos – Bešiktaš 21:05 sati

Gent – Genk 21:05 sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije