Baždarević: Nisam izjavio da neću zvati ili da ću zvati bilo koga

Faruk Zametica
Baždarević: Nisam izjavio da neću zvati ili da ću zvati bilo koga
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem marta nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji.

Duel s Gibraltarom na rasporedu je 25. marta u Zenici, dok tri dana kasnije igramo prijateljski susret s Albanijom u Elbasanu.

"Mislim da je to u najmanju ruku respekt prema našem poslu, respekt prema reprezentaciji iako svi dobro znamo da se radi o reprezentaciji koja je u ovom trenutku autsajder i slabija nego što smo mi i druge reprezentacije iz naše grupe. Međutim svi znamo da ako stvari shvatite olako u fudbalu, one se ne odvijaju onako kako želite. Moramo to shvatiti što ozbiljnije, jer svi znamo da su nam tri boda iz ove utakmice jako bitna. Mi moramo biti ozbiljni, disciplinirani i profesionalni ko god da je protivnik. Moramo odraditi taj posao na najbolji način", rekao je Baždarević.

Nakon duela s Gibraltarom naša reprezentacija igrat će prijateljski susret protiv Albanije.

"Sigurno da je to jedna kvalitetna reprezentacija koja je igrala Europsko prvenstvo. Imaju kvalitetne igrače. Ja se nadam da će nam ta utakmica pomoći da vidimo neke stvari, sisteme, ili igrače koje nismo dovoljno vidjeli. Poslije te utakmice, do onih važnijih ima još mnogo vremena, ali sigurno da nam ta utakmica može dati korisne informacije, kako bi nastavili da radimo i napredujemo. Međutim najvažnije je da protiv Gibraltara odigramo profesionalno, ozbiljno i disciplinirano i tek onda se okrenemo Albaniji", istaknuo je Baždarević.

U medijima se pojavila informacija kako će Baždarević napraviti neke promjene na spisku, ali on to demantira i ističe kako još uvijek niko nije prekrižen.

"Nisam najavio to i žao mi je što su pojedini mediji objavili stvari koje ja još uvijek nisam najavio. Spisak će tek biti poznat i neke dileme ćemo otkloniti tokom sedmice, a novinari će imati prave informacije u pravo vrijeme. Ja nisam izjavio da ću zvati ili neću zvati bilo koga. Svi znamo kakva su pravila i kodeks. Ja nastojim da radim svoj posao, ali da respektujem i vaš. Sigurno da ima dilema i stvari koje treba riješiti, ali to ćete znati na press konferenciji koja je zakazana naredne sedmice", rekao je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije