Poznati prvi putnici u četvrtinu finala: Bayern i Real Madrid nezaustavljivi

Radiosarajevo.ba
Poznati prvi putnici u četvrtinu finala: Bayern i Real Madrid nezaustavljivi
Visokim pobjedama, baš kao i u prvim mečevima osmine finala, minhenski Bayern i Real iz Madrida uspjeli su postati prvi klubovi koji su se ove sezone plasirali u četvrtinu finala najpopularnije europskog nogometnog takmičenja.

Real, koji je večeras gostovao u Napulju, uspio je stići do identičnog rezultata kao i u Madridu gdje je Napoli prije sedam dana savladan sa 3:1.

Domaćini su se nadali kako bi, na svom terenu, sa golom u gostima mogli stići do velikog preokreta i iznenađenja, a njihovu nadu već u 24. minutu povećao je Mertens, koji je Napoli doveo u vodstvo.

Ipak, njihov san srušen je u drugom poluvremenu i to već na startu kada je Ramos u 51. minuti pogodio za izjednačenje. Golijadu Reala nastavio je upravo Mertens, koji je od heroja stigao do uloge tragičara postigavši autogol u 57. minuti, a konačni rezultat postavio je Morata u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Na drugoj strani Europe, u Londonu, Bayern je uspio deklasirati ekipu Arsenala, porazivši ih u gostima rezultatom 5:1. I na ovom uzvratnom susretu konačni rezultat bio je identičan kao onaj u prvom meču, sa malom razlikom što navijači Arsenala čudo na Emiratesu nisu mogli ni očekivati.

Ipak, malu nadu donio im je Walcott u 20. minuti, kada je Arsenal stigao do vodstva, a igra Topnika u prvom dijelu utakmice obećavala je da bi do iznenađenja moglo doći.

No, drugo poluvrijeme donijelo je totalnu promjenu ritma u igri obje ekipe, te je nakon deset minuta igre u drugom dijelu Bayern stigao do izjednačenja pogotkom Lewandowskog

Važno je napomenuti da je ovaj gol postignut sa bijele tačke, a nakon što je Koscielny dobio crveni karton.

Igračku prednost na terenu Bayern je iskusno iskoristio te su do kraja meča pogađali Robben u 68. minuti, te dva puta Vidal u 80. i 85. minuti.

Sve to dovelo nas je do prvih putnika u četvrtfinale elitnog takmičenja Starog kontinenta, koji će tamo očekivati svoje protivnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije