Savićević oštro kritikovao zvijezdu Srbije: "Piksi nije trebao ni da ga vodi na EURO"

1
Radiosarajevo.ba
Savićević oštro kritikovao zvijezdu Srbije: "Piksi nije trebao ni da ga vodi na EURO"
Foto: FSCG / Dejan Savićević

Izjava kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića poslije utakmice Europskog prvenstva s Engleskom i dalje je aktuelna tema, iako su Orlovi okončali takmičenje već u grupnoj fazi.

Sada je o tome pričao legendarni Dejan Savićević i oštro kritikovao Tadića, toliko da je predložio prijatelju i selektoru Draganu Stojkoviću da ga izbaci iz nacionalnog tima.

Čuvene Tadićeve riječi da je "najbolji i najspremniji" igrač među Orlovima odjeknule su Srbijom, a i poslije eliminacije su jedne od udarnih tema. O tome je pričao Savićević, s osvrtom na meč Crne Gore i Srbije u Podgorici u posljednjim kvalifikacijama.

SBiH traži hitnu smjenu direktora Elektroprivrede BiH: Kako je nastao gubitak od 331 milion KM?

SBiH traži hitnu smjenu direktora Elektroprivrede BiH: Kako je nastao gubitak od 331 milion KM?

"Ja sam Piksiju govorio poslije naše utakmice u Podgorici da razmisli da mu se zahvali i da nađe drugo rješenje. Tadić je bio najslabiji na terenu. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali peh, da li je bio faul ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu", počeo je popularni Dejo za Sport klub u emisiji Sportlight.

Poseban osvrt imao je na Tadićevu izjavu koja, prema njegovom mišljenju, ne priliči zrelom fudbaleru.

EURO 2024 | Mehmed Baždarević: "Hrvati su i dalje fudbalska velesila, Srbija nema zajedništvo"

EURO 2024 | Mehmed Baždarević: "Hrvati su i dalje fudbalska velesila, Srbija nema zajedništvo"

"Ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da mu treba svjež. Da u 36. godini da izjavu gdje kaže da je najbolji i da je najspremniji. Malo… Ja sam završio karijeru s 35 godina. Znam kakav sam bio kad sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. S 25 godina da, sa 35 godina bih šutio i bio bih sretan da budem u krugu reprezentacije. Piksi je pogriješio što mu se nije zahvalio pred ovo Europsko prvenstvo. Oborio je sve te rekorde koje je jurio i trebao da obori. Mislim da je trebao da mu se zahvali, a poslije već, kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, da to izjavi ja bih ga lagano vratio kući u Beograd. To bi mu bio moj odgovor", kategoričan je Savićević.

Savićević smatra da reprezentacija Srbije nije doživjela neuspjeh na EURO-u, već da su očekivanja bila prevelika.

"To je ista reprezentacija iz Portugala, nema mladih", konstatovao je Savićević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije