Vučić ispadanje Srbije s EP-a nazvao debaklom: "Zabija nam igrač od 5.000 eura"

3
Radiosarajevo.ba
Vučić ispadanje Srbije s EP-a nazvao debaklom: "Zabija nam igrač od 5.000 eura"
Foto: Instagram / Aleksandar Vučić s reprezentativcima Srbije

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, komentarisao je ispadanje srbijanske reprezentacije s Europskog prvenstva i njihov rezultat nazvao debaklom.

"Ja sam saglasan da je debakl. Jeste sport, sve je sport, samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, nije problem da izgubite od Njemačke, Španije, koga hoćete, ali je problem kada izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta nego tim Srbije, kada igrač koji prima platu 5.000 eura u Celju daje golove, zato što nema ko da ga isprati", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da se ne radi o "banana državi" te da ona ulaže mnogo u sport, iako rezultat nije stigao. Okrivio je i čelnike Fudbalskog saveza Srbije.

Pokažite humanost: Pomozi.ba otvara punkove za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama

Pokažite humanost: Pomozi.ba otvara punkove za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama

"Tu ima bezbroj problema. I šta, mi smo sad sretni, zadovoljni, nikom ništa... Neću da se bavim time i nismo 'banana' zemlja gdje se sve rješava za jedan dan i preko noći, emocionalnim reakcijama, ali sam sasvim siguran da kako u rukometu, tako i u fudbalu, posebno zbog činjenice da mnogo novca ulažemo u infrastrukturu, pa i u plate funkcionera Fudbalskog saveza, iako će vam oni reći da oni to dobijaju od UEFA-e. Pustite te gluposti i prazne priče selektora i ostalih. Ulažemo ogroman novac i građani Srbije su zaslužili bolji rezultat", rekao je Vučić.

Podsjetimo, Srbija je takmičenje u grupi C okončala na posljednjem mjestu iza Engleske, Danske i Slovenije, osvojivši dva boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije