Otkriveno koliko su Srbijanci platili let hrvatskim avionom, a 'čišćenje' u savezu već počelo

1
Radiosarajevo.ba
Otkriveno koliko su Srbijanci platili let hrvatskim avionom, a 'čišćenje' u savezu već počelo
Foto: X.com / Aleksandar Vučić sa igračima Srbije

Danima se nisu smirivale reakcije na slučaj da je nogometna reprezentacija Srbije putovala na Europsko prvenstvo u Njemačkoj avionom na kojem su bila hrvatska državna obilježja, a sada, Telegraf ima i informaciju koliko je taj let koštao Srbe.

Radilo se o letu od Beograda do Munchena, a plaćeni iznos bio je 48.500 eura (oko 90.000 KM).

Radilo se o čarter letu u jednom smjeru, iz glavnog grada Srbije, a u Beograd su se reprezentativci predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem vratili na letu Air Srbije, nacionalnog  prijevoznika, objavio je Telegraf.

Šta se dešavalo u Sarajevu? Momak ležao na podu u centru grada, hitne službe na terenu

Šta se dešavalo u Sarajevu? Momak ležao na podu u centru grada, hitne službe na terenu

Ono što se zbivalo na odlasku je, pak, izazvalo bijes srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Izbila je afera zbog aviona na kojem su bila nacrtana hrvatska državna obilježja, a o ljutitoj reakciji predsjednika Srbije govorila je Ana Brnabić, nekadašnja predsjednica Vlade Srbije, sada čelnica Skupštine Srbije.

/ Anketa

Ko će biti novi nogometni prvak Europe?
Rezultati

“Da, to je istinita priča. Sramota je, Vučić je bio izuzetno ljut. Mi imamo našeg prijevoznika Air Serbia, svi putujemo tom kompanijom. Kad sleti avion da se vidi Air Serbia, to je naš ponos”, rekla je Brnabić dok je bila gošća u programu Happy TV-a.

Poslije izbijanja afere, tražili su se krivci, a nakon povratka reprezentacije u Beograd, već je počelo ‘čišćenje’ u krovnoj nogometnoj organizaciji u Srbiji.

Jovan Šurbatović, glavni sekretar Nogometnog saveza Srbije, najavio je odlazak s te dužnosti, ali očekuju se i druge promjene.

Upitan je i ostanak Dragana Piksi Stojkovića, a jedan od kandidata za užarenu klupu Srbije je i bivši selektor Zmajeva Mehmed Baždarević, koji se sam ponudio da bude novi 'kormilar'. Više o tome čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije